Acasă Actualitate Politistul revoltat ,tras de urechi de generalul Zaharia

Politistul revoltat ,tras de urechi de generalul Zaharia

DISTRIBUIȚI

Nici cadrele -Protectiei Civile- nu scapa de verificarea averilor, dispusa prin ordin de catre ministrul de interne, Ioan Rus. Seful Inspectoratului Judetean Vrancea, colonelul Gheorghe Nastasa, a decis sa respecte -la sange- dispozitiile venite de la centru. Abia primit Ordinul 93 al ministrului, col. Nastasa a si chemat ziaristii pentru a-i intreba daca detin cumva informatii privitoare la ceva venituri ilicite ale celor 14 subordonati ai sai. -Prin acest ordin se dispune verificarea veniturilor angajatilor Protectiei Civile. Ni se cere sa luam in considerare fie sesizari din oficiu, fie sesizari ale presei. Nu cred ca este cazul la noi, dar nu poti sa bagi mana in foc pentru nimeni-, si-a argumentat inedita actiune comandantul Inspectoratului Vrancea.

Colonelul Gheorghe Nastasa a precizat ca, dupa cum suna ordinul ministrului, la Inspectorat s-a si format o comisie care sa verifice eventualele sesizari privind veniturile ilicite ale cadrelor, comisie pe care, de altfel, o si conduce. Ca sa nu mai fie nici un fel de dubii, seful IJPC Vrancea a mentionat ca, daca vor exista sesizari privitoare chiar la averea sa, acestea vor trebui inaintate la superiorul direct, adica la comandantul Protectiei Civile. (L.Grosei)

Colonelul Carbunaru, tras de urechi de generalul Zaharia

Declaratiile socante facute la sfirsitul saptamanii trecute de colonelul Nistor Carbunaru, in cadrul sedintei festive de sarbatorire a Zilei Politiei, au ajuns si la urechile generalului Toma Zaharia. Acesta l-a chemat, ieri, la raport pe colonelul Carbunaru. In loc sa limpezeasca apele, asa cum ar fi fost normal, intalnirea s-a consumat indecis, cu sapuneala de rigoare a subalternului. Puterea de convingere a generalului Toma Zaharia s-a facut remarcata si cu aceasta ocazie, Carbunaru declarand ca nu mai solicita sa fie primit de ministru si ca -asteapta- sa vada ce va urma. La randul sau, loctiitorul ministrului de interne a refuzat sa faca orice fel de aprecieri, rezumandu-se doar la a preciza ca este dreptul sau legal si constitutional sa-l cheme la raport pe Carbunaru. -Nu este treaba nimanui ce discutam-, a declarat reporterului nostru distinsul general. Cunostintele deosebit de vaste ale generalului Zaharia in legatura cu prevederile Constitutiei nu le includ, din pacate, si pe cele legate de dreptul la informare. Uitand ca este platit din bani publici si ca Ministerul de Interne nu este proprietatea sa, generalul Zaharia a aratat, inca o data, ca afirmatiile colonelului Carbunaru au o baza extrem de solida. Din pacate, zilele de politist ale colonelului Carbunaru sunt numarate. Reamintim ca, la sfarsitul saptamanii trecute, col. Nistor Carbunau a intors pe dos Ziua Politiei, facand declaratii fulminante, referitoare la modul in care se acorda gradele in Politie, precum si anumite aspecte legate de activitatea Unitatii 0962, fosta 0215: -Toata lumea ar trebui sa cunoasca modul clientelar in care se acorda grade de mai bine de zece ani in aceasta institutie. Aceste grade au devenit un fel de acte de comert-, declara colonelul Carbunaru. In continuare, el s-a referit la situatia si activitatea unitatii 0962. -Sunt ani de zile de cand unitatea 0962 este un fel de pravalie. Chiar nu se gaseste un comandant, dintre atatea cadre, ca sa conduca aceasta unitate? Aceasta institutie dezinformeaza conducerea Ministerului de Interne-, a mai afirmat acesta.

Carbunaru, unul dintre cei mai buni si apreciati politisti nemteni, nu este la prima interventie de acest gen. Colegii sai isi amintesc ca, in urma cu cativa ani, la o sedinta de bilant a Politiei municipiului, col. Carbunaru a reclamat cu mult mai multa vehementa -neregulile- din Politia Neamt. Atunci, ofiterul nemtean a facut referire si la anumite afaceri desfasurate de cadre din Politie. Gurile rele spun ca, dupa interventia din anul 1998, colonelul Carbunaru ar fi fost -tras pe linie moarta-

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.