Acasă Actualitate Precizările spitalului în cazul pacientului împușcat la Cepari

Precizările spitalului în cazul pacientului împușcat la Cepari

DISTRIBUIȚI

După ce sâmbătă dimineață în jurul orei 05:00, un bărbat ce prezenta plăgi împușcate în zona toracelui, a gâtului și a mâinilor a fost găsit pe un câmp, echipajul medical ajuns la fața locului a reușit să-l stabilizeze și să-l transporte la spital.

Bărbatul este un cetățean moldovean iar surse din anchetă susțin că ar fi fost cărăuș de droguri la fel ca și cel care l-a împușcat. Agresorul a tras 6 gloanțe în el dar bărbatul a supraviețuit. Moldoveanul care a încercat să-l ucidă pe bărbatul rănit a fost prins după câteva ore în Satu Mare.

Iată precizările spitalului: „La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în cazul pacientului împușcat la Cepari s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de arteră brahială). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2018.

Analizând starea pacientului, medicii clujeni au stabilit că nu este vorba despre o leziune vasculară, astfel că au retrimis pacientul la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Aici a fost operat de o echipă medico-chirurgicală pluridisciplinară, formată din: Dr. Ionuț Souca (Chirurgie generală), Dr. Adrian Demian (ORL), Dr. Ovidiu Gabor (Ortopedie), Dr. Alexei Russu (ATI).

Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile: cervicală, toracică și a brațului stâng și i-au fost toaletate celelalte plăgi. Nu au intervenit complicații, iar evoluția post-operatorie este favorabilă, pacientul fiind internat la Secția Anestezie Terapie Intensivă, sub supraveghere și tratament.

Purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Bistrița,
Camelia Strungari”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.