Acasă Actualitate Predoiu atrage atenția că protestele magistraților încalcă legea

Predoiu atrage atenția că protestele magistraților încalcă legea

DISTRIBUIȚI

Cătălin Predoiu le spune președinților instanțelor, într-o scrisoare deschisă, că au datoria „morală și legală“ să-și respecte statutul și să facă respectată condiția de magistrat nu numai prin proteste, ci și prin disciplina impusă în instituțiile pe care le conduc.
„Protestele desfășurate încalcă o serie de prevederi legale și statutare și ignoră împrejurări de drept și de fapt evidente și cunoscute, fără îndoială, de dumneavoastră. Protestul ignoră recentele dispoziții ale Curții Constituționale privind conflictele constituționale în privința sporului de 50% și a finanțării sistemului judiciar“, susține ministrul justiției în scrisoarea deschisă, Predoiu adăugând că întreruperea judecății afectează interesele unor oameni care nu au nicio vină pentru problemele din sistemul judiciar.
Predoiu asigură instanțele de „deplinul sprijin“ pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, precizând că a făcut și că va face „lucruri concrete în acest sens“.
Ministrul susține că Guvernul are în vedere plata titlurilor executorii obținute de instanță, dar spune că „în acest moment, nu există resursele necesare plății acestor drepturi, iar fondurile respective nu pot fi alocate în dauna altor categorii sociale, și acestea afectate de criză“.
„Vă asigur că Guvernul are în atenție ameliorarea finanțării pentru bunuri și servicii în sistemul judiciar, imediat ce situația bugetului o va permite“, se arată în scrisoarea deschisă.
Ministrul atrage atenția șefilor de instanțe și liderilor profesionali că trebuie să-și respecte statutul legal și îi „invită“ să le explice colegilor că „exprimarea opiniilor și revendicărilor, inclusiv de natură salarială, trebuie făcută în limita legii și a statutului profesional al magistraților“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.