Acasă Actualitate Predoiu cere procurorilor ripostă fermă: Se instalează în societate un sentiment de...

Predoiu cere procurorilor ripostă fermă: Se instalează în societate un sentiment de nesiguranță pentru cetățeni și confort penal pentru infractori

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat joi într-o conferință de presă că a cerut formal Ministerului Public, printr-o scrisoare, să abordeze fenomenul criminalității organizate și cel al proliferării infracțiunilor cu violență. Predoiu a avertizat că în societate se instalează ”un sentiment de nesiguranță pentru cetățenii cinstiți și de siguranță confort penal pentru infractori”.

”Am îndrumat ca Ministerul Public să abordeze crima organizată. Proliferează infracțiunile cu violență. Infractorii dau semne clare că nu mai au frică de lege și de oamenii legii. Cetățenii au fost victime ale unor infracțiuni abominabile. Presa și-a făcut datoria și le-a semnalat. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în fața acestei îndrăzneli a infractorilor: corupți, proxeneți, hoți, să fie loviți devastator, anihilați judiciar”, a declarat Cătălin Predoiu.

El a mai spus că ”procurorii au fost blamați în masă pentru greșli și abuzuri, dar nu împărtășesc culpabilizarea lor în masă. Societatea așteaptă acțiune eficientă din partea procurorilor. Ori câștigă infractorii, ori partea cinstită a societății. Legea să fie aplicată”.

2 COMENTARII

  1. hai sa ne intoarcem la anii din urma cand procuratura nu dadea socoteala nimanui, oameniierau arestati , tinuti 30-60 de zile , apoi dupa ce erau compromisi, erau trimisi acasa, si????, cine era vinovat ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.