Acasă Actualitate Prefectul Capitalei: Avem speranţe ca în luna mai să ajungem la 1,5...

Prefectul Capitalei: Avem speranţe ca în luna mai să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare

DISTRIBUIȚI

Alin Stoica: Avem speranţe ca în luna mai să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare şi atunci să putem să luăm şi alte măsuri de relaxare

DSP București a comunicat astăzi o incidență de 2,42 la mie, fiind în continuare în scădere. Prefectul Capitalei, Alin Stoica susține că în luna mai ar putea ajungă la o rată de infectare de sub 1,5 la mie, fiind luate noi măsuri de relaxare.

”Pasul de descreştere este undeva la 0,2 puncte procentuale. Dacă s-ar menţine aşa, şi sperăm să se menţină, putem avea speranţe că în luna mai să ajungem la 1,5 la mie rată de infectare şi atunci să putem să luăm şi alte măsuri de relaxare”, a declarat, luni, la Digi 24, Alin Stoica.

Alin Stoica precizează că ”vaccinarea este prioritatea numărul zero”.

El spune că există și scenariul pesimist de a reveni în scenariul roșu.

”Există, din păcate, da, şi scenarii mai puţin optimiste. Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă de mini-vacanţă şi de acolo am putea să avem nişte efecte negative peste 2 săptămâni. Atât la mare cât şi la munte am văzut lucrul acesta. De asemenea, există factori externi, noua tulpină indiană care ar putea să se răspândească şi nu ştim încă efectale (…) Pot exista din punct de vedere probabilistic nişte efecte”.

”Încă suntem la un nivel al ratei de infectare destul de ridicat după cum vedem, deşi a scăzut, numărul de decese încă se menţine la 180 de decese pe zi, sunt prea multe, totuşi, pentru a vorbi de o relaxare totală”, a mai declarat Stoica.

Sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti se redeschid de luni la 30% din capacitate, după un program de la 5:00 la 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.