Home Actualitate Prefectul Capitalei speră că va candida din partea PSD la Sectorul 5...

Prefectul Capitalei speră că va candida din partea PSD la Sectorul 5 dacă îl atacă prostește pe Nicușor Dan

DISTRIBUIŢI

Miercuri, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a anunțat că Poliția Locală a Municipiului București a amendat cu 35 de milioane de euro proprietarul zonei retrocedate din Parcul IOR pentru schimbarea destinației spațiului verde. Este vorba de „celebra” necunoscută Maria Cocoru. Concret, pe o suprafață de 9.000 mp din cele 12 hectare de proprietate privată, copacii au fost scoși din rădăcini, s-a decopertat stratul de iarbă și s-a nivelat terenul cu buldozere. Astfel, din spațiul verde a rămas doar o zonă cu pământ. Felicitări Poliției Locale a Municipiului București pentru acest gest, a arătat că așa se comportă o autoritate care apără interesele cetăţenilor.
Situația din zona retrocedată a Parcului IOR, unde copacii au fost incendiați sau tăiați, este o bătaie de joc la adresa cetăţenilor şi a interesului public.
Există un articol din Legea 24/2007 – Legea spațiilor verzi – care interzice reducerea suprafeţelor de spaţiu verde şi este foarte important ca acest articol să rămână în Legea 24. Atât prin anumite propuneri care s-au făcut pe Codul Urbanismului, cât şi prin propuneri de modificare a Legii 24/2007, care sunt dezbătute în Parlament, acest articol ar fi urmat să dispară.
Este un articol foarte important, care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 10.000 şi 20.000 de lei pe metru pătrat, nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrişa spaţiul verde.
Invit societatea civilă să urmărească cu atenţie dezbaterile atât pe Codul Urbanismului, cât şi pe Legea Spaţiilor Verzi, Legea 24/2007, astfel încât acest articol să rămână în lege şi să poată fi aplicat și altora care atacă spațiul verde al Capitalei.”, a anunțat Nicușor Dan.

Prefectul PSD al Capitalei pare că înțelege greu

Ca să-și facă și el puțină campanie electorală, prefectul PSD al Capitalei s-a arătat nedumerit pe contul său de Facebook că „în ultimii 2 ani au existat aproximativ 20 de incendii în parcela retrocedată din parc și mai multe acțiuni criminale, prin care au fost afectați iremediabil arborii din zonă. În acest sens, s-au deschis mai multe dosare de cercetare penală, de către instituțiile abilitate, care investighează infracțiunile menționate.
Faptul ca primarul general anunță o acțiune după 2 ani, si după zeci de incendii și distrugeri, este de natură să pună la îndoială seriozitatea demersului.” Probabil că pesedistul Hopincă, prefect al Capitalei din pixul lui Ciolacu, crede că bucureștenii sunt prostuți și prin urmare cred orice prostie debitată de el și preluată de presa pesedistă.

Amenda de 35.000.000 de Euro posibilă doar după schimbarea Șefului PSD al Poliției Locale

În urmă cu o lună, Primarul General, Nicuşor Dan, semna dispoziţia prin care a fost demis şeful Poliţiei Locale Bucureşti, Daniel Răşică, apropiatul familiei Pandele-Firea, după ce instituţia nu a fost capabilă să gestioneze situaţia din parcul IOR, unde bucata retrocedată din parc a fost defrişată masiv. În aceeaşi zonă au avut loc şi repetate incendii de vegetaţie.
Așa se explică de ce abia acum, la o lună de la numirea unui nou șef al poliției locale a fost posibilă amendarea Mariei Cocoru: că omul PSD, partid din care a făcut parte și Hopincă până de curând a fost schimbat de la butoane.

Prefectul Capitalei Rareș Hopincă, fost city manager al Sectorului 5 până la revenirea lui Piedone, ar vrea înapoi la butoane și vizează o candidatură din partea PSD la primăria Sectorului 5 în 2024. Cum nu îndrăznește să-l atace pe Piedone ca să nu-și pună în cap trustul lui Dan Voiculescu, Hopincă face și el ce face gângavul Robert Negoiță care și-a luat bacalaureatul la 29 de ani: îl atacă pe Nicușor Dan.

Reamintim că Nicușor Dan este cel mai deștept dintre politicieni, acesta obținând în doi ani consecutivi medalia de aur la Olimpiada Internațională de Matematică, cu punctaj maxim. Coeficientul său de inteligență confirmat astfel se manifestă la fiecare acțiune de-a sa, acesta având mari șanse să câștige ca independent Primăria Capitalei, chiar dacă PSD și PNL se vor alia împotriva lui și vor susține un candidat unic pentru a accede la banii bucureștenilor.

Libertatea a scris la începutul lunii iunie că Rareș Hopincă, pe atunci încă city manager la sectorul 5, a organizat un târg de Crăciun care a costat aproape un milion de euro din bani publici: 628.000 de euro au fost plătiți de Centrul Cultural Ștefan Iordache din subordinea Primăriei Sector 5 și 280.000 de euro au venit de la Opera Română. Tot Libertatea a scris că Hopincă a beneficiat în primele 6 luni din 2023 de mai multe știri pozitive pe site-ul stiripesurse.ro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.