Acasă Actualitate Premieră în România: Sergiu Andon – dat afară din Parlament din motive...

Premieră în România: Sergiu Andon – dat afară din Parlament din motive de incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

Plenul Camerei a aprobat, marți, cu 220 voturi "pentru", 5 "împotrivă" și 11 abțineri, încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon.
Camera Deputaților a constatat, marți, încetarea mandatului deputatului PC Sergiu Andon pentru incompatibilitate, la sesizarea ANI.
Pentru încetarea mandatului lui Sergiu Andon au votat 220 de deputați, 5 au fost împotrivă și 11 s-au abținut.
Comisia juridică a propus încetarea mandatului lui Andon pe motiv de incompatibilitate, ca urmare a unei decizii a ICCJ.
În 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupție, judecătorii admițând astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.
Decizia ICCJ a survenit sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în urma căreia inspectorii Agenției Naționale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistență juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupție.
Conform legii, cei declarați în incompatibilitate trebuie să renunțe la funcția pe care o ocupă și nu mai pot fi aleși sau numiți într-o funcție publică timp de trei ani.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.