Acasă Actualitate Premierul vrea sa se asigure ca muncitori romani aflati, legal, in Israel...

Premierul vrea sa se asigure ca muncitori romani aflati, legal, in Israel nu vor fi extradati

DISTRIBUIȚI

Premierul Adrian Nastase a adresat un mesaj omologului sau israelian, Ariel Sharon, in care isi exprima convingerea ca masurile luate de Guvernul israelian privind extradarea muncitorilor straini nu-i va afecta si pe muncitorii romani aflati legal pe teritoriul israelian.

Guvernul Romaniei a dat publicitatii un comunicat in care isi reafirma disponibilitatea de a conlucra pentru solutionarea cazurilor speciale care cad sub incidenta noilor prevederi legale israeliene, astfel incat sa fie evitate orice fel de excese sau situatii care ar afecta interesele personale si securitatea muncitorilor romani in Israel.

In plus, Ambasada Romaniei din Israel a primit instructiuni sa mentina un contact permanent cu autoritatile israeliene implicate in aceste actiuni si este in masura sa rezolve operativ toate situatiile semnalate de acestea.

Totodata, Guvernul Romaniei informeaza populatia ca Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, impreuna cu celelalte institutii romane care vegheaza la respectarea drepturilor si obligatiilor cetatenilor romani aflati in strainatate vor intreprinde, in continuare, actiunile necesare pentru pregatirea muncitorilor romani care lucreaza in Israel sau urmeaza sa lucreze in aceasta tara, in vederea respectarii legislatiei israeliene in vigoare si a prevederilor contractului de munca.

La inceputul lunii ianuarie, 2002, Guvernul Israelului a adoptat o hotarare menita sa reduca numarul muncitorilor straini, incepand cu repatrierea celor aflati ilegal pe teritoriul acestei tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.