Acasă Actualitate Președinta CSM nu îl dă în judecată pe Gigi Becali, ci pe...

Președinta CSM nu îl dă în judecată pe Gigi Becali, ci pe Victor Ciutacu

DISTRIBUIȚI

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecător Mariana Ghena, a transmis un drept la replică la afirmațiile domnului George Becali făcute în cadrul emisiunii ‘Ediție de seară’, difuzată de postul de televiziune România TV în seara zilei de 27 aprilie 201:

Având în vedere afirmațiile domnului George Becali, exprimate public în cadrul emisiunii ‘Ediție de seară’, moderată de domnul Victor Ciutacu și difuzată de postul de televiziune România TV în seara zilei de 27 aprilie 2017, privind activitatea mea profesională, ca membru al completului care a judecat în fond dosarul penal nr 1912/33/2008, în care acesta a avut calitatea de inculpat, pentru o corectă informare a opiniei publice, consider că se impun următoarele precizări:

Am făcut parte din completul ÎCCJ — Secția penală care a soluționat Dosarul penal nr.1912/33/2008 privind pe inculpatul Becali George și alții.

Prin Sentința penală nr. 588 din 17 aprilie 2012, pronunțată de ÎCCJ Secția Penală, instanța de fond a dispus, cu majoritate, achitarea inculpatului. În conținutul sentinței menționate este distinct și explicit consemnată opinia separată de condamnare a inculpatului, formulată și motivată de subsemnata, judecător Mariana Ghena.

Soluția definitivă de condamnare a inculpatului Becali George a fost pronunțată de instanța de control judiciar.

În fața acestor evidențe, declarațiile publice ale domnului Becali George cu privire la presupusa afectare a independenței mele, ca judecător, în soluționarea cauzei ce a condus la executarea unei pedepse, sunt în mod categoric neadevărate și lipsite de orice fundament factual. De altfel, aceste ultime declarații se dovedesc a fi în contradicție cu alte afirmații anterioare ale domnului Becali George, acesta dovedind inconsecvență, cel puțin la nivel public, în ceea ce privește prezentarea opiniilor personale legate de modul în care a fost exprimată opinia separată în cauza penală menționată.

Resping cu fermitate aceste afirmații tendențioase, pe care le apreciez deosebit de grave raportat la profesia și funcția de reprezentare pe care o dețin și îmi rezerv dreptul de a acționa în judecată persoanele presupus responsabile de prejudiciul de imagine adus prin dezbaterea în cadrul emisiunii menționate a declarațiilor domnului Becali, din perspectiva obligației moderatorului de a solicita ferm invitaților să probeze acuzațiile aduse.”

Judecător Mariana Ghena

foto:ciutacu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.