Acasă Actualitate Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele de Guvern....

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele de Guvern. Se va opune OUG pentru amnistie și grațiere

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele de Guvern. Acesta se va opune OUG pentru amnistie și grațiere.
„Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern – n.r.). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa – Africa.

Președintele Klaus Iohannis a spus marți că o Ordonanță pe amnistie și grațiere „ar fi o eroare gravă”.

„Ar fi o eroare gravă. O astfel de OUG de amnistie și grațiere ar fi eroare foarte gravă pentru România”, a spus Klaus Iohannis, înainte de Forumul la nivel înalt Africa-Europa.

Conform articolului 87 din Constituție,

„(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.

(2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.”

În mod evident grațierea și amnistia au legătură directă cu ordinea publică în momentul în care străzile se vor umple de pușcăriași.

Citește și Președintele Iohannis îi cere Vioricăi Dăncilă să îi transmită în avans agenda fiecărei ședințe de guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.