Acasă Actualitate Președintele Iohannis îi cere Vioricăi Dăncilă să îi transmită în avans agenda...

Președintele Iohannis îi cere Vioricăi Dăncilă să îi transmită în avans agenda fiecărei ședințe de Guvern

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis i-a scris premierului Viorica Dăncilă, luni, cerându-i să îi comunice agenda fiecărei ședințe de Guvern. Aceasta, în contextul în care Cabinetul Dăncilă ar pregăti două Ordonanțe de Urgență – una pe tema Codurilor penale și o alta privind aministia și grațierea, cerută de Liviu Dragnea inclusiv duminică, la ședința Consiliului Național al partidului.

Iată textul scrisorii
„Stimată doamnă Prim-ministru,

În vederea exercitării prerogativelor stabilite de art. 87 din Constituție, vă solicit să îmi transmiteți agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului.

Învederez că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Potrivit dispozițiilor menționate, agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică autorităților publice interesate, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului.”

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS-WERNER IOHANNIS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.