DISTRIBUIȚI
oprișan

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan le-a cerut, duminică, liderilor partidului să dea „amnistia și grațierea în România anului 100”, susținând că aceștia trebuie să-și asume responsabilitatea și să se apeleze la Constituția care prevede acest mecanism.

„Doamnă premier, domnule ministru al justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei. Un înalt oficial roman spunea, mai bine un vinovat în libertate, decât un nevinovat închis. Aceasta este Justiţia. Dacă vrem o ţară ca afară, să ne asumăm responsabilitatea şi să apelăm la Constituţie, care consacră aceste mijloace, care pe de o parte ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi pe de cealaltă parte reparăm toate nedreptăţile făcute în timpul regimului de tristă amintire a lui Traian Băsescu. Eu, ca cetățean al acestei țări, încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal – amnistia şi graţierea în România anului 100″, a spus Marian Oprișan în ședința Consiliului Național al PSD, citat de Mediafax.

Marian Oprișan conduce județul Vrancea de peste 20 de ani. Doar în ultimii 8 ani, județul Vrancea a pierdut 76 de unități școlare arată datele obținute de senatorul PNL Cătălin Toma.

„Am tras numeroase semnale de alarmă în ultimii ani cu privire la situația demografică a României, implicit a județului nostru. Declinul demografic se reflectă și în scăderea unităților școlare din Vrancea. Astfel, în ultimii 7 ani, de la un număr de 553 de unități școlare (în anul școlar 2010-2011) s-a ajuns la doar 477 (anul școlar 2017-2018), conform unui raport publicat de Inspectoratul Județean Vrancea. Așadar, 76 de unități școlare a pierdut județul în care trăim, în doar 8 ani. Aceste cifre ar trebui să pună în gardă orice factor de decizie din această țară, iar măsurile necesare pentru stoparea declinului demografic să fie luate cât mai urgent.”, cere Toma.
Situația la care se referă senatorul este centralizată de Inspectoratul Județean Vrancea, cu un an în urmă, dar politicianul Marian Oprișan, fost repetent pe la Liceul Agricol din Focșani, nu se identifică cu elevii care ar vrea să învețe, de care nu-i pasă, ci cu hoții (și de portofele).

Jurnalistul de la Europa Liberă, Dan Alexe a explicat că Oprișan este încă un PSD-ist care nu înțelege nimic din funcționarea instituțiilor internaționale. „Vrânceanul Marian Oprișan a pledat azi pentru grațierea și amnistierea tâlharilor pentru că măsurile: „ne vor opri să plătim bani grei pentru procesele pierdute la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”. De ce nu Tribunalul de la Haga? Coțcarul n-are habar despre ce vorbește și confundă tot. Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu rejudecă procese pierdute de tine în România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu dă niciodată un verdict pe fondul dosarului, ci veghează asupra bunei respectări a procedurilor în țările membre. Dacă ți s-a încălcat de pildă dreptul la recurs, sau dacă ți s-a respins abuziv vreun martor. Un proces câștigat de tine acolo nu înseamnă că ești nevinovat. Curtea nu analizează dosarul și vinovăția ta (reală), ci procedura prin care ai fost condamnat. Tu poți fi (sau ești sigur) vinovat, însă poate în cadrul procesului ți s-a încălcat, să zicem, un mic drept procedural. Primești atunci, eventual, o despăgubire, dar rămâi un tâlhar băgat la pușcărie. Doar că ai primit niște bani, amendă plătită de statul tău, ca să-ți îmbunătățești meniul la cantină.” a conchis Alexe.

Citește și  „PSD-ul este cea mai scârboasă mafie ajunsă vreodată la putere în România”

Jurnalistul Dan Alexe este lingvist, scriitor, traducător și cineast, vorbește cincisprezece limbi străine (printre care și mai multe limbi exotice: paștună, cecenă, farsi) și citește in douăzeci de limbi. Fost corespondent in Afganistan și cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.