Acasă Actualitate Președintele Klaus Iohannis a participat alături de 20.000 de persoane la marșul...

Președintele Klaus Iohannis a participat alături de 20.000 de persoane la marșul împotriva grațierii și modificării codurilor penale

DISTRIBUIȚI

UPDATE ora 19.28. Pe site-ul oficial al Președinției României, președintele a explicat : „Am fost în Piaţa Universităţii, alături de miile de români, ca să-mi arăt indignarea. O gaşcă de oameni politici cu probleme penale vrea să schimbe legislaţia din România, vrea să slăbească statul de drept. Or, aşa ceva nu se poate admite! Este inadmisibil să se schimbe legislaţia şi zeci, sute de politicieni certaţi cu legea să se găsească cu dosarele curate şi să continue fărădelegile. Românii, pe bună dreptate, sunt indignaţi.”

Aproape 20.000 de oameni s-au strâns până la ora 19.00 iar coloana se întinde pe între Bulaverdul Magheru, îndreptându-se de la Piața Universității până la Piața Victoriei. Președintele Klaus Iohannis participă la marșul ce se desfășoară în Capitală începând cu ora 18.00 de la Piața Universității. Oamenii sunt revoltați că preşedintele PSD Liviu Dragnea, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, Elena Udrea, fosta şefă DIICOT, Alina Bica, Dan Șova, Nicușor Constantinescu nu vor mai răspunde pentru abuzul în serviciu, odată ce proiectele privind graţierea şi redefinirea unor fapte de corupţie vor fi adoptate de către Guvernul Grindeanu. Dan Voiculescu va ispăşi doar jumătate din pedeapsă şi va rămâne cu banii obţinuţi de pe urma privatizării frauduloase a ICA, aproape 60 milioane de euro.

Inițiatorii mitingului susțin:

Prin felul în care a fost făcut miercuri, 18 ianuarie 2017, demersul grațierii/amnistiei, în orice formă sau moment va fi el promovat, creează suspiciunea că obiectivul central al guvernării PSD-ALDE este altul , si anume : acela de a se face scăpați de efectele legii penale.
Reglementările introduse pe furiș nu arată decât dispreț față de cetățeni. Maniera duplicitară în care este folosită problema supra-aglomerării penitenciarelor, ca pretext pentru a discredita politicile anticorupție în România, este inacceptabilă.

Pe lângă problema aceasta, deja au fost anulate câteva reforme care aveau legătura directă cu viitorul nostru: în Învățământ sau reforma din Sănătate începută de ministrul Vlad Voiculescu. Instituții precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate și funcționează doar pentru interesele lor.

Noi cerem:
NU proiectelor OUG ale grațierii si amnistiei!
DEMISIA Victor Ciorbea!
NU restaurației în spitale, ci numirea managerilor competenti!
NU vrem directori de scoli numiți politic!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.