Home Actualitate Primarul Sectorul 1 a cerut Franței retragerea distincției acordate plagiatorului Cîmpeanu

Primarul Sectorul 1 a cerut Franței retragerea distincției acordate plagiatorului Cîmpeanu

DISTRIBUIŢI
După ce peneliștii au făcut scut în jurul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu după ce în presă au apărut dovezi că acesta a plagiat, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a reacționat:
„M-am gândit să vă spun ceva despre care nu veți auzi în presa cumpărată de PNL și PSD
Dacă nu știți, în iunie 2021, domnul Sorin Cîmpeanu a primit Ordinul „Palmes académiques”, în grad de Comandor de la ministrul francez al Educației. Un ordin care a fost înființat în 1808 de Împăratul Napoleon ca o decorație pentru a onora membrii eminenți ai Universității din Paris, transformat, în 1955, într-un ordin de merit. În prezent, este una dintre cele mai vechi distincții civile acordate de Republica Franceză și răsplătește meritele depuse de unele personalități pentru servicii aduse universităților, în activitatea didactică sau științifică. Aceste ordin are trei grade ierarhice: Cavaler, Ofițer și Comandor.
De ce vă spun toate aceste lucruri și cât de important este acest ordin. Solicit public autorităților franceze retragerea ordinului „Palmes académiques” acordat lui Sorin Cîmpeanu, pentru că nu este permis ca acest ordin să fie acordat pentru impostură și plagiat.
Anul trecut ministrul Educaţiei a fost ales și preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF). Am anunțat și AUF despre acest plagiat grosolan și le-am explicat că un astfel de caz duce în derizoiu ideea de merit, de etică și performanță academică.
Oameni buni, plagiatul înseamnă furt intelectual. Iar atunci când plagiezi 13 capitole dintr-un curs universitar avem de-a face cu un autentic furt calificat academic. Plagiatul domnului ministru al Educației a fost documentat într-o investigație jurnalistică semnată de Emilia Șercan. Sunt facsimile de pe cărți, declarații și informații factuale concrete.
Știu, este incomod ceea ce spun și mă aștept să arunce din nou cei din PNL și PSD cu bani grei de la partid (tot din banii noștri) prin presa lor ca să ne atace. Dar nu putem închide ochii la așa ceva, nu putem să ne resemnăm. ”Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Iar noi am ales să facem ceva. Cazul de plagiat al ministrului Educației nu trebuie ignorat așa cum vor cei care plătesc bani mulți pentru ”liniște”.”, a conchis Clotilde Armand.

3 ARII

  1. Daca ce a descoperit E Shercan acum este adevarat S.Cimpeanu este obligat sa isi dea demisia,pentru ca un ministru al Invatamantului care a plagiat si sa fie in continuare in functie nu a existat si nu exista nicaieri in Unianea Europeana si in toata lumea civilizata,cum sa ii acuzi pe elevi tu profesor daca ii prinzi copiind la examenul de bacalaureat sau capacitate cand seful tau a plagiat(adica a copiat in asa hal ca sa ii spui ca a copiat este prea putin)din cauza asta nu li se sepune doctorilor astia falsi intro stiinta sau alta ca au copiat ci ca au plagiat.

  2. Buna ziua,
    Totusi acest personaj a fost de mai multe ori in functia de ministru al educatiei ca si omologul sau de la justitie, este greu de crezut ca personalitatea lui KWJ ar fi permis ca niste plagiatori sau excroci sauy hoti ar fi fost promovati sau poate ca si astia au proptele pe la diverse ambasade ce au nevoie de useful idiosts roman .

    • Astia au avut prioritate mai Neculai,din pacate regula asta nu a parut in Romania odata cu alegerea lui K.W.Johanis ca presedinte al Romaniei;oameni te tipul lui Campeanu au fost in functii de conducere in Romania din 1990,poate Johanis a crezut ca el odata ajuns la putere va reusi sa elimine situatia asta de fapt din tara(asta daca ar fi fost un naiv)pentru ca el a ajuns presedinte sprijinit de un partid politic ori nu avea cum sa loveasca in partidul care la ajutat sa ajunga presedintele Romaniei,oricum concluzia mea este ca nu Johanis este singurul vinovat pentru ca oameni de tipul lui Campeanu au avut si functii de conducere in Romania ci lucrul asta inceput din 1990 a functionat fara intrerupere pana astazi,ori tragic pentru poporul roman este ca de mult timp oameni din conducerile partidelor care au ajuns la putere nici nu condidera abuzurile pe care le fac prin oameni numiti de ei ceva anormal (stii ce a raspus L.Dragnea dupa ce i sa spus ca PDSReul nu lucreaza pentru Romani si romani:”Romania suntem noi,PDSReul adica”) deci ei oameni partidelor ajunse la putere merg pe acelasi drum pe care mers si cei care au condus tara inaintea lor,adica lucreaza pentru partid si oameni partidului nu pentru Romania si romani asa cum au promis toti cei care au avut puterea in Romania de la Frontul Salvari Nationale pana astazi inainte sa fie votati si romani nu sunt vinovati pentru ca nu au stiut pe cine sa voteze asa cum spun uni care prin afirmatia asta vin in sprijinul hotilor de tot felul din toate partidele care au avut puerea in Romania caci saraci romani au incercat cu toate partidele:si cu FSN si cu PNL si cu PNTcd si cu PDSR si cu P.R.M.si cu PDL si cu PSD si cu U.S.R. la care se adauga UDMReul care sa lipit de fiecare partid sau doctrina numai sa fie si ei acolo unde se impart bani Romaniei,UDMRisti care culmea cu toate ca au fost mereu la masa bogatilor din Ramania i-au acuzat de nenumarate ori pe uni conducatori ai Romaniei sau alti ca ei,minoritatea maghiara,sunt persecutati in Romania dar nu a plecat niciodata de la guvernare in semn de protest fata de colegi lor pe care ii criticau ci au facut mereu tot posibilul sa ramana sau sa ajunga sa fie si ei o parte a puteri din Romania.
      P.S. pentru cei care nu stiu;F.S.N.–PDSR–PSD este acelasi partid redenumit iar FS.N.a avut la baza activisti fostului Partid Comunist Roman si ai securitati comuniste.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.