Acasă Actualitate Primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON confirmate în România

Primele două cazuri de infectare cu varianta OMICRON confirmate în România

DISTRIBUIȚI

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate astăzi în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

În acest moment se așteaptă, de asemenea, rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS- CoV-2

2 COMENTARII

  1. Genial ! Iecsistă bani pt un avion Africa de Sud tur-retur și, în deplină cunoștință de cauză asupra originii Omicron, se trimit cetățenii-posibili-purtători direct acasă, unde orice cetățean responsabil se va autoizola din secunda zero. 14 zile de izolare organizată ar fi secat Bugetul Situației de Urgență ! Disperare mare să împrăștie Omicronul ăsta ! Dacă se termină Delta și rămân fără Covid coordonatorii de Covid ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.