Acasă Actualitate Prințul Charles s-a oferit să acorde consultanță pentru protejarea patrimoniului Transilvaniei

Prințul Charles s-a oferit să acorde consultanță pentru protejarea patrimoniului Transilvaniei

DISTRIBUIȚI

Prințul Charles de Wales a discutat vineri, în satul Archita, comuna Vânători, cu autoritățile județene din Mureș despre posibilitățile inventarierii și protejării patrimoniului din Transilvania, ocazie cu care și-a oferit disponibilitatea de a oferi consultanță prin una dintre fundațiile sale.

'Am avut o discuție de 30 de minute, care s-a axat pe patrimoniul arhitectural și natural și protejarea acestuia. Intenționăm ca, alături de județele Sibiu și Brașov, să inventariem patrimoniul transilvănean, iar în proiect va fi partener și Biserica Evanghelică, proprietarul celor mai multe biserici fortificate de aici. Vrem să facem un plan urbanistic general cu aceleași reguli expres prevăzute care să contribuie la prezervarea patrimoniului. Până acum, în România n-a mai existat un astfel de proiect (…) Prințul Charles a spus că va contribui cu consultanță printr-una din fundațiile sale', a declarat presei, vineri, Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, la finalul întrevederii.

Dobre a precizat că pe parcursul întâlnirii de la Archita, au mai fost abordate și subiecte legate de înființarea unui dispensar – o clinică multifuncțională, care să asigure asistența medicală pentru întreaga zonă – și despre posibilitatea înființării de locuri de muncă.

Potrivit președintelui CJ Mureș, la discuții au participat și ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, președintele Consiliului ?ê?£tiințific al Agenției de Transplant, dr. Radu Deac, și șeful Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.