DISTRIBUIȚI
procuroarea iordache onea și negulescu

Update: “Respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul Negulescu Mircea impotriva ordonantei din data de 27.07.2018 emisa in dosarul nr. 19/P/2018 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petentul la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu, in suma de 130 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta din camera de consiliu, azi, 31 iulie 2018”.

Procuroarea Elena Iordache pentru care ministrul Justiției a solicitat protecția CSM la solicitarea Andreei Cosma a fost colegă de grupă în facultate cu Tudorel Toader. Iordache s-a sesizat din oficiu față de cei doi procurori, fiind acum acuzată de aceștia de încălcare a procedurilor penale, după cum am arătat AICI. Astăzi, prezent la Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul procuror Mircea Negulescu a invocat lipsa unui avocat din oficiu la urmărirea penală, atât timp cât el nu a avut bani să-și angajeze unul. Negulescu a cerut ridicarea controlului judiciar.

În replică, Elena Iordache, magistratul care îl cercetează, a spus, citată de stiripesurse.ro:

„Referitor la dreptul la apărare, va rog sa aveti in vedere că inculpatul este procuror, are o vechime apreciabilă, a fost patru ani inspector, nu a dorit niciodată să își aleagă avocat. Nu se justifica nulitatea absoluta invocată”.

„Nici nu dispun de condiții materiale care sa îmi permită să îmi angajez avocat. In calitate de cetățean, am aceleași drepturi. Așa cum prevede CPP , la momentul luării unei măsuri, parchetul are obligația să îl audieze pe inculpat în prezența unui avocat. Eu cred că o presupusă nelegalitate săvârșită de mine nu poate fi soluționată printre o nelegalitate săvârșită de parchet. Am dreptul la timpul necesar să înțeleg învinuirea, sa am parte de aparare. In 40 de minute mi s-au adus la cunoștință o mulțime de acte. O să vedeți că toate arată că mi-a încălcat dreptul la apărare, prevăzut în Constituție și în Convenția Drepturilor Omului. I-am spus doamnei procuror că nu înțeleg învinuirea care mi se aduce. Sunt doar două declaratii ale unor persoane interesate să își revizuiască dosarele, eu nu puteam să știu ce face coinculpatul din dosarul meu cu un denunț pe care eu l-am luat la PCA Ploiești și l-am trimis la DNA Ploiesti. În procesul verbal scrie că nu dau declarație până nu iau legătura cu un avocat. Sunt revoltat că nu îmi sunt respectate drepturile. Trebuia să oprească procedura, sa îmi pună avocat din oficiu și apoi nu era nulitate absolută. A fost o avalanșă de proceduri”, a replicat Negulescu.

1 COMENTARIU

  1. ACEST DOMN ESTE MINISTRUL JUSTOTIEI INTR-UN GUVERN, ZIC UNII, CONDUS DIN UMBRA DE VALCOV DARIUS, CONDA,NAT IN PRIMA INSTANTA.
    CURAT CONSTITUTIONAL COANE TOADER TUDOREL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.