Acasă Actualitate Procurorul care nu a putut proba în 2010 șpaga cerută de la...

Procurorul care nu a putut proba în 2010 șpaga cerută de la trupa ACDC a prins și reținut acum 8 persoane din rețeaua de la Nădlac

DISTRIBUIȚI

După concertul din 16.05.2010 de la București cele 30 de camioane și autocare ale trupei ACDC care transportau echipamentele rockerilor ajunse în Vama Nădlac nu au putut ieși din țară până nu au dat 2000 de Euro șpagă. Șpăgarii, patru angajați ai drumurilor care trebuiau să verifice rovignetele autocarelor pe care toată lumea prezentă la concert le-a putut privi parcate pe bulevardul Unirii, în fața Pieței Constituției. Însă, în mod abuziv șoferilor autocarelor li s-a cerut să prezinte nu doar rovigneta pe ziua în curs, dar și rovigneta pe zilele precedente. Evident că aceștia nu au putut prezenta aceste documente pentru că nu le mai aveau, nemaifiind valabile. Caravana trupei AC/DC a intrat într-un conflict cu angajații Companiei de Drumuri, la ieșirea din țară, în vama Nădlac, aceștia din urmă pretinzând o sumă de bani pentru a permite accesul caravanei spre Ungaria. Pentru a putea ajunge la următorul concert, staff-ul ACDC a decis să plătească cei 2000 de Euro. După ce au primit banii autocamioanele au putut traversa vama. Imediat ce a ajuns la Paris, stafful a denunțat șpaga dar dosarul a fost închis din lipsă de probe. Procurorul de caz de la acel moment, Codrin Gavra, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a declarat în 2010 că „s-a dispus neînceperea urmăririi penale pentru că nu s-a putut proba. Persoana care a anunţat telefonic cazul de mită la Ambasada României la Paris nu a putut fi identificată. Robert Davies, cum s-a recomandat telefonic, nu figurează printre cei 58 de şoferi ai convoiului şi nu a putut fi în nici un alt fel identificat”, a declarat procurorul Gavra. Conform declaraţiilor procurorului, cercetarea iniţială a vizat pe toţi cei 10 angajaţi care erau în tură la vama Nădlac în acel moment, dar ulterior s-a restrâns doar la patru angajaţi, cei care se aflau pe tura de pe sensul de ieşire din România.
Cei patru angajaţi vizaţi au fost daţi afară la scurt timp după scandal, în urma unei anchete interne a CNADR. Printre ei și Elisabeta Miuțescu (cu geaca argintie în filmare), reținută de DNA în urma descinderilor de ieri de la sediul PSD Arad. Miuțescu a contestat decizia de concediere și niște judecători blânzi sau proști au obligat instituția să o reîncadreze pe post, unde nesimțita a continuat să facă ceea ce știa mai bine: să ia șpagă. Ajuns la DNA Timișoara, procurorul Codrin Gavra a continuat investigarea și acum a săltat-o pe nesimțită alături de Cristian Ispravnic, Mirel Pascu, Cristian Dima, Mircea Lucaciu, Alin Băiţan, Cristian Horgea şi Anca Stoenescu, destructurând astfel toată rețeaua. Cei opt au fost urcați în dubă și într-un Logan și duși la București, la Înalta Curte unde li s-a cerut arestarea. Deoarece în cauză sunt urmăriți penal și trei parlamentari PSD,  Dorel Căprar, Ioan Chisăliţă şi Florin Tripa,toate deciziile în dosar sunt luate de judecătorii supremi.

1 COMENTARIU

  1. Si de aceasta data, fiecare dintre inculpati or sa fie lasati liberi… fiind prezentati de tov. judecatori pentru opinia publica, „ca nefiind un pericol public pentru populatie” si alte bazaconii de acest fel.
    Cum multi ticalosi de acest fel au scapat de fiecare data, de ce nu ar scapa si de acesta data ?
    Traim intr-un Sistem creat de ticalosi pentru ticalosi, intr-o tara unde hotii (sistemici) sint cinstiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.