Acasă Actualitate Profesorul Coriu l-a detronat pe Gheorghe Borcean de la șefia Colegiului Medicilor

Profesorul Coriu l-a detronat pe Gheorghe Borcean de la șefia Colegiului Medicilor

DISTRIBUIȚI

Rezultat mult-așteptat, vineri, la ședința de alegeri pentru conducerea Colegiului Medicilor din România. Profesorul universitar dr. Daniel Coriu, șeful Centrului de Hematologie și Transplant Medular de la Institutul Clinic Fundeni, a devenit, în urma votului, noul președinte al Colegiului Medicilor din România. Victoria noului președinte în fața chirurgului Gheorghe Borcean, cel care conducea CMR din 2015, a fost detașată, raportul voturilor fiind de 31 la 18.

„Am invins! Am avut un crez, din momentul in care am dorit sa ma intorc in Romania. Ca vom schimba Medicina romaneasca! Medicina romaneasca este in stare de burn out. Suntem munciti, luptam cu stressul prelungit, suntem uneori greu intelesi, dar suntem invingatori. Luptam pana la sfarsitul suferintei si apoi neintoarcem si o luam de la capat. Asa am inteles sa lupt si pentru proiectul medicilor, ca pentru pacientii mei. Pacientul Colegiul Medicilor. Un pacient de elita, dar foarte bolnav. Bolnav in primul rand de , imobilitate, de resemnare, de lipsa de curaj. Suntem invingatori si numai daca schimbam aceasta viziune!Vom incepe schimbarea in primul rand de la legislatie,Legea Sanatatii,Legea Medicului. Vom avea grija ca medicii nostri sa fie ajutati cand sunt la randul lor bolnavi si vom verifica ca acest lucru se intampla. Corpul profesional trebuie in peimul rand sa fie sanatos, apoi vor urma si celelalte victorii.”, a scris profesorul Coriu pe Facebook după anunțarea rezultatului.

Profesorul Coriu este soțul doctoriței ATI, Letiția Coriu unul din puținii medici care imediat după Colectiv a avut curajul să vorbească public despre infecțiile din spitale și despre șansele minime de supraviețuire pe care le au răniții din incendiu în spitalele românești.

Borcean s-a opus sistematic oricărei reforme a școlii medicale românești fiind un executrnt perfect al dorințelor clanurilor din UMF-istan, iar în 2015 a trucat alegerilor la Colegiul Medicilor pentru a câștiga el. Detalii AICI.

Cel mai mare vis al lui Borcean era  ca medicii să tacă, iar opiniile medicale și fie discutate şi validate doar în forurile academice și abia apoi în mediile publice. 

 

2 COMENTARII

  1. Sa vedem daca o sa aveti curajul de a ataca problema imposturii promovate in domeniul dumneavoastra de activitate de catre actualii decidenti de la PNL.

    Concret cum poate un secretar de stat de la PNL de profesie manechin sa si permita sa dea sfaturi sau consultatii medicale pe mijloacele de televiziune agreate de domnul prim ministru ORBAN !…

    • Manechinul de care vorbiți, Andrei Baciu, e medic specialist de chirurgie cardiovasculară. A terminat Medicină la „Carol Davila” și rezidențiatul la Fundeni și Rouen, Franța. Lămurit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.