Acasă Actualitate Profesorul Răzvan Cherecheș: Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea

Profesorul Răzvan Cherecheș: Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea

DISTRIBUIȚI

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea. Specialistul a analizat evoluția pandemiei în Australia și Israel pentru a afla ce s-ar putea întâmpla în România.

Primul exemplu utilizat de Răzvan Cherecheș este de la o petrecere din Sydney, Australia, unde toți participanții care nu erau vaccinați s-au infectat cu virusul SARS CoV-2.

„Petrecere 30 persoane în Sydney, Australia – eveniment de superspread COVID-19. 24 infectați (nevaccinați), 6 ne-infectați (vaccinați). Vaccinul te protejează de infecție”, a scris Cherecheș pe Facebook.

Cazurile de infectare s-au înmulțit și în Israel din cauza tulpinii Delta. În România, valul patru al pandemiei ar putea ajunge în august, spune expertul.

„Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, responsabilă fiind tulpina Delta. Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut – cazurile noi au simptome ușoare sau moderate. Atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic – vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheș.

Concluzia expertului în sănătate publică este că singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta o constituie vaccinarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.