Acasă Actualitate Propagandă rusească la Teatrul Național din București

Propagandă rusească la Teatrul Național din București

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, îi cere ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, într-un comunicat, demiterea directorului interimar al Teatrului Naţional Bucureşti. Solicitarea vine în contextul în care, spune deputatul, există tot mai multe dovezi că reputata instituţie de cultură este implicată de actuala conducere interimară în propagandă pro-rusă. Bulai mai afirmă că 500 de spectatori ai Teatrului Naţional Bucureşti au găsit, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă, revanşardă, rasistă şi antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea».

„Teatrul Național nu face politică, dar n-are nicio problemă cu propaganda.
Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei „Certitudinea”. Care să „acompanieze” monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului.
La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă.
Aștept de la administrația Teatrului Național explicații privind distribuția acelei publicații de propagandă într-o instituție publică, sub ochii angajaților TNB, ai directorului interimar și ai unui membru al Consiliului Artistic.
Aștept de la ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, să-l demită pe directorul interimar al TNB. Cu aceeași viteză cu care a confirmat că la TNB nu se face politică, doar artă.”, anunță Bulai.

Director la TNB a fost numit în luna februarie 2022 actorul Mircea Rusu, pe filieră PSD.

Acesta a respins propunerile actorilor de ajutor pentru Ucraina și nu le-a dat voie nici măcar să afișeze steagul Ucrainei. apoi l-a trimis pe Mihai Călin la Cernăuți să vadă ce le fac ucrainenii românilor și i-a mai spus că ar fi doar o ”manifestare emoțională inutila”.

Mihai Calin: ”Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania “ TNB pentru Ucraina”. Directorul general interimar a refuzat , argumentând ca teatrul are alt rol , ca noi nu facem politică și m-a invitat sa ma duc la Cernauti și Cahul ca sa văd ce pățesc românii din cauza ucrainenilor. Iar pe TNB nu avem voie sa proiectam steagul ucrainean ci doar tricolorul românesc pentru ca suntem patrioți romani iar ucrainenii ne-au făcut destule rele! Noapte buna!”

3 COMENTARII

    • Iar dacă citeați Certitudinea nu mai scriați propagandă rusească. Ultimul număr, posibil cel pus pe scaune, reia un articol din Timpul al lui M Eminescu despre pericolul muscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.