Home Actualitate Protejatul Olguței numit de Dăncilă agent guvernamental la CJUE a trimis o...

Protejatul Olguței numit de Dăncilă agent guvernamental la CJUE a trimis o solicitare contradictorie pentru țara noastră iar judecătorii europeni i-au respins-o

DISTRIBUIŢI

Premierul Viorica Dăncilă l-a destituit în luna mai intempestiv, pe Răzvan-Horaţiu Radu din funcţia de agent guvernamental al României la Curtea de Justiţie a UE. Horaţiu Radu avea rang de subsecretar de stat în MAE. În locul său, premierul l-a numit pe Costin-Radu Canţăr, apropiat de cuplul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda, care lucra la Consiliul Concurenței. Canţăr a picat un examen de intrare în MAE în 2016
Comisia Europeană a anunţat pe 19 iulie că trimite România, Grecia şi Irlanda în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru că nu au pus în aplicare normele în materie de combatere a spălării banilor.
România trebuia să depună la CJUE un memoriu de apărare până pe 29 octombrie iar agentul guvernamental al României la CJUE, Radu Canţăr, a trimis pe 5 octombrie o solicitare de amânare cu o lună a termenului de depunere a memoriului. În textul de nici trei pagini, Canţăr se contrazice singur invocând 20 de acte normative mai vechi, care ar traspune parţial directiva împotriva spălării banilor. Solicitarea a fost respinsă de CJUE. Citește continuare pe stiripesurse.ro.

În vârstă de 33 de ani, Canțăr este licențiat în științe juridice la Facultatea de Drept a Universității din Craiova și a obținut o diplomă de master în “Drepturile Omului”, în cadrul aceleiași universități.

În calitate de Agent Guvernamental, Costin – Radu Canțăr asigură împreună cu Serviciul Contencios U.E. reprezentarea juridică a intereselor României în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, a celorlalte instituții ale Uniunii Europene, în cadrul procedurilor prevăzute la art. 218 alin. (11), art. 256, art. 258- 260, art. 263, art. 265 și art. 267-272 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în legătură cu, după caz, etapele precontencioase și contencioase ale respectivelor proceduri, precum și în fața Curții de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb.

De asemenea, Agentul Guvernamental coordonează și o structură specializată în compatibilizarea legislației naționale cu dreptul Uniunii.

Foto Adevărul.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.