DISTRIBUIŢI
exclusă

În Consiliul General al Municipiului București distribuția mandatelor conislierilor este următoarea: PSD 24 de consilieri, ALDE – 4, PNL – 15, USR- 8, PMP – 4, Firea având până azi o majoritate fragilă de 28 de voturi față de cele 27 neaparținând PSD-ALDE. Sâmbătă, patru consilieri generali au fost excluşi din partid de filiala PSD Sector 5 condusă de primarul Daniel Florea, decizie luată în unanimitate de Comitetul Executiv, pentru că ar fi votat în repetate rânduri împotriva intereselor legitime ale cetăţenilor din Sectorul 5. Este vorba de fosta jurnalistă a Antenei 3, Anca Florea, de Marius Adrian Pavel, Nina Săndulescu şi Valeriu Nicolae.
Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a declarat pentru News.ro că nu înţelege nemulţumirea primarului Sectorului 5, Daniel Florea, în condiţiile în care consilierii generali PSD şi implicit cei patru, au votat întotdeauna proiectele benefice pentru sectorul pe care îl reprezintă.
Însă PSD Sector 5 a dat publicității astăzi o hotărâre a Consiliului General din septembrie 2018 (foto stânga) prin care Sectorului 5 i se alocă zero lei pentru plata arieratelor în timp ce celorlalte cinci sectoare li se alocă milioane de RON. Totodată Anca Florea a cerut în scris ca suma de 7.176.000 de lei repartizată sectorului 5 să fie redistribuită celorlalte sectoare (foto dreapta).

Totul s-a întâmplat după ce Firea a transmis scrisoarea prin care cerea ca Dragnea să plece iar Daniel Florea a votat cu Daddy.

Un consilier local care este exclus din partidul pe listele căruia a candidat își pierde locul în Consiliul local sau Consiliul General și va fi înlocuit de primul candidat care nu a câștigat la alegeri un post de consilier. Încetarea mandatului trebuie constatată de prefectul Capitalei care e omul lui Firea și Pandele, Speranța Cliseru. Dacă aceasta amână semnarea vacantării celor 4 locuri, dintr-o semnătură, Carmen Dan o demire și pune prefect al Capitalei o altă secretară din Videle.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.