Acasă Actualitate PSD a decis că va vota pentru ridicarea imunității lui Bodog

PSD a decis că va vota pentru ridicarea imunității lui Bodog

DISTRIBUIȚI

Biroul Permanent Naţional a PSD a decis, în şedinţa de luni dimineaţă, că senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunităţii colegului lor Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Senatorul Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, va fi audiat, luni, de la ora 12,00, în Comisia juridică, în cadrul procedurii derulate ca urmare a solicitării DNA adresate Camerei superioare a Parlamentului pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale a acestuia.

Senatorii jurişti şi Florian Bodog au putut să studieze, săptămâna trecută, în sala Comisiei juridice, dosarul trimis de DNA. Comisia juridică urmează să dea raportul în acest caz pe 20 aprilie, informează Agerpres.

„Biroul permanent va aproba raportul Comisiei juridice şi va stabili, în cinci zile, exercitarea votului de către plenul Senatului asupra propunerii pe care o vom înainta în baza raportului”, afirma, săptămâna trecută, senatorul PNL Iulia Scântei, preşedintele Comisiei juridice.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni de fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

3 COMENTARII

 1. Adica un senator si deputat banuiesc ca este lafel nu poate sa fie urmarit penal fara incuviintarea Senatului sau a Camerei Deputatilor care trebuie sa aprobe actul emis de avocatul statului chiar si daca parlamentarul nu cere lucrul asta !!!,asa este legea in Romania a carei constitutie spune”nimeni nu este mai presus de lege?.
  Ta rog”Curentule”daca stiti legea sa-mi raspunzi,pentru ca si aici unde sunt eu parlamentari au imunitate dar numai pentru injuraturile lor unu contra celuilalt sau alte declaratii adica pentru vorbe nu si pentru:furt,fals in acte si uz de fals,abuz de putere,acte de coruptie,sau oricare alta fapta prin care aduce prejudiciu statului pe care il reprezinta pe durata mandatului,pentru toate astea demnitarul face puscarie si daca a comis o fapta pentru care pedeapsa este intre unu si cinci ani de exemplu el parlamentarul ia maximu tocmai pentru ca nu este vorba de un hot de rand,un gainar cu 8 clase,o puslama,ci este un parlamentar adica omul ala care da legi pentru stat si reprezinta tara.

  • E imunitate ca fost ministru. Foștii miniștri și miniștrii nu pot fi urmăriți penal decât dacă președintele (în cazul în care ministrul sau fostul ministru nu e parlamentar la momentul cererii) sau camera din care face parte aprobă cererea Parchetului.
   Simplii parlamentari nu au imunitate decât în cazul percheziției, reținerii și arestării (trebuie acordul camerei).

 2. Va multumesc pentru raspuns.
  Daca asa este legea ar fi mai bine daca parlamentari ar pastra protectia asta pentru ministri doar cat timp astia sunt in functie,dupa incetarea mandatului in caz ca un ministru este acuzat de ceva cel mai cinstit este ca el sa mearga in tribunal sa se apere de acuzatii,nu este doar cinstit ci si corect fata de alegatori care i-au dat putere partidului care i-au numit pe ei ministri;asa cum este legea acum parlamentari au nevoie de ore de munca pentru ca sa judece actele aduse de procuror,munca care este platita din bani publici,ca sa nu mai spun ca sunt posibile si trocuri intre parlamentari unui partid cu alti din alte partide pe tema asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.