Acasă Actualitate PSD a găsit bani pentru creșterea salariilor bugetarilor: desființează cota unică. Vor...

PSD a găsit bani pentru creșterea salariilor bugetarilor: desființează cota unică. Vor executa PNL și Iohannis?

DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că propunerile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, legate de supraimpozitarea celor care deţin mai mult de două proprietăţi sau două maşini, reprezintă „o abordare social-democrată” în contextul în care taxarea directă a proprietăţilor în România înseamnă un procent redus din PIB, raportat la media europeană.

„Este o abordare social-democrată şi vreau să vă spun că există în toată Europa. La taxarea directă a proprietăţilor, avem cel mai mic coeficient în crearea PIB-ului, mi se pare că 2%, faţă de o medie europeană de 4,6%. Deci este normal, că te uiţi, niciodată cifrele nu mint. Te uiţi la statistici şi vezi unde este domeniul şi zona pe care trebuie să o acoperi, astfel încât să intri în trendul european. Nu putem trăi în Europa cu alte reguli”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democrat a adăugat că, tot pentru alinierea la tendinţele europene, trebuie analizată şi situaţia cotei unice.

„Cota unică a rămas în continuare în România, dar mai sunt trei state din Europa care au cotă unică şi nu sunt nişte state… Chiar unul este cam cât are Bucureştiul, aşa. Deci nu sunt nişte state dezvoltate economic. Trebuie să ne hotărâm: vrem, în România, să inventăm tot timpul apa caldă sau vrem să intrăm în zona euro categoric. (…) Aceste măsuri fiscale sunt prinse în programul de guvernare – nu neapărat desfiinţarea cotei unice explicit -, că vom analiza în cursul acestui an o altă abordare fiscală. Ştiţi foarte bine că orice modificare la Codul Fiscal intră în vigoare după şase luni, ca să fie, totuşi, predictibilă şi transparentă”, a explicat liderul PSD.

Întrebat despre faptul că PNL, cu care formează actuala coaliţie de guvernare, este un susţinător al cotei unice, Marcel Ciolacu a spus că există guverne de dreapta în Europa care nu aplică o astfel de cotă şi nu consideră acest lucru ca fiind o încălcare a doctrinei liberale.

„Am făcut o coaliţie cu Partidul Naţional Liberal într-un moment dificil pentru România şi ne-am asumat acest lucru. Categoric că trebuie uniformizate, dar mai sunt guverne de dreapta în Europa care nu au cotă unică, deci nu este un element definitoriu pentru un partid de dreapta cota unică. Nu neapărat trebuie să spunem că, domnule, e doctrinar, se încalcă doctrina liberală”, a mai declarat preşedintele PSD.

3 COMENTARII

  1. Domnule presedinte Ciolacu, gata cu declaratiile de stanga si politica de protectie sociala, pa si pusi dupa ce seful PNL Florin Catzu si amicul sau Dan Barna consiliati de sanctitatea sa KWJ ne-au bagat pe gat programul cu PNRR-ul, este moartea stangii politice pana in anul 2070 !!

  2. Impozitul Petrom Austria este la fel ca la femeia de servici . Si astea se intampla intr-o Romanie saraca unde electoratul de dreapta , mor de foame , in timp ce Bancile , Petrolistii , Societatile de Distributie electricitate si gaze , Taietorii de paduri etc etc platesc impozit ca un amarat din constructii sau o cusatoare de tivuri din marea industrie de import adusa de nemti pentru reintroducerea iobaviei , dar de data asta nu numai in Erdei ci la nivelius nationale .
    Papagali de dreapta si exploatatorii de romani, la egalitate in impozite . Bravo ba !

  3. Pa si pusi politica de protectie sociala in Romania pana in anul 2070 din cauza faptului ca Florin Cattzu si Dan Barna in furnte cu actualului nostru presedinte KWJ au aprobat niste conditii extrem de dezavantajoase in celebrul PNRR aprobat cu multa publicitate de catre Bruxelles, restul este pur si simplu demagogie electorala.
    Cu execeptia celor doua amazoane a lui Liviu Dragnea, respectiv Gabriela Firea Pandele si Lia Olgutza Vasilescu care mai anunta ce ideii nastrusnice le pregatesc specialistii din PNL romanilor cu pensionarea obligatorie la 70 de ani si ca se discuta pe surse cealte mici surprize in materie de impoziatre ii asteapta.
    Marcel Ciolacu isi va castiga cu adevarat un rol de barbat politic si potential candidat cu sanse rerale la alegerile din 2024 cand va acea curaj sa comunice cu electoratul in mod direct, sa spuna ceea ce nici un alt politician nu indrazneste sa spuna cetatenilor din aceata tara, ca in afara castei de magistrati din statul de drept – abonatii de serviciu la cresterile salariale si de pensii in urmatorii 50 de ani, restul populatiei din Romania este condamnata de facto la un trai de subzistenta la mila marilor corporatii ce controleaza de facto 96 % din capitalul financiar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.