Acasă Actualitate PSD a mărit doar salariile clientelei politice dar toți suportăm cea mai...

PSD a mărit doar salariile clientelei politice dar toți suportăm cea mai mare creștere din ultimii patru ani a prețurilor

DISTRIBUIȚI

Rata anuală a prețurilor măsurată în septembrie 2017 comparativ cu septembrie 2016 și care cuprinde evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat la 1,77%, cel mai înalt nivel din ultimii 4 ani. În noiembrie 2013 indicele a fost 1,83%. Institutul Național de Statistică a anunțat o creștere de 2,19% la prețul carburanților în septembrie 2017 față de august 2017 asta deși mai mulți politicieni au negat că la pompă a crescut prețul: Liviu Pop, Toma Petcu, Ionuţ Mişa, Rovana Plumb, premierul și șeful Senatului.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 30 august, majorarea accizelor la carburanţi în două etape – de la 15 septembrie şi 1 octombrie.

În luna august, rata anuală a prețurilor a fost de 1,2%, în iulie de 1,4%, în iunie de 0,9% după ce în mai fusese de doar 0,6%.
Se observă astfel că luna în care PSD a crescut salariile prin Legea salarizării rata anuală a prețurilor a avut o creștere mai mult decât dublă față de luna mai când încă nu era sigur că legea va intra în vigoare.

Comparativ cu septembrie 2016, preţurile alimentelor au crescut în septembrie 2017 cu 2,74%, mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 1,89%, iar preţurile serviciilor au coborât cu 0,16%.

Faţă de luna august, cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat, în septembrie 2017, la alte legume şi conserve de legume (5,11%), ouă (4,16%) şi combustibili (2,19%).

Potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză preţurile vor creşte încontinuu în următorii patru ani.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.