Acasă Actualitate PSD promite din nou eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

PSD promite din nou eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

DISTRIBUIȚI

PSD a depus la Parlament un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

„Am depus, astăzi, o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, considerând că, în acest mod, avem autoritatea morală de a discuta despre celelalte pensii speciale, abrogarea lor, impozitarea lor, eliminarea unor tipuri de pensii speciale. Ştiţi că avem în dezbatere parlamentară o lege prin care impozităm şi eliminăm anumite categorii de pensii speciale. Evident că şi celor de la USR le-a scăpat asta intenţionat, cred eu, că nu au băgat în PNRR şi eliminarea pensiilor parlamentarilor. Considerăm că nu putem discuta despre impozitarea magistraţilor, impozitarea altor tipuri de pensii speciale şi eliminarea unor astfel de tipuri de pensii speciale, de categorii, noi fiind beneficiari în continuare de pensii speciale şi neimpactând în niciun fel pensiile speciale ale parlamentarilor”, a precizat Simonis la Parlament.

El a menţionat că iniţiativa depusă de Partidul Social Democrat prevede eliminarea definitivă a pensiilor speciale ale parlamentarilor, nu impozitarea lor, precizând că odată cu intrarea în vigoare a acestei legi vor fi suspendate şi pensiile pentru parlamentari aflate în plată.

„Ultima decizie a Curţii Constituţionale nu invocă niciunde retroactivitatea legii pe care am votat-o în urmă cu un an de zile, tot la iniţiativa noastră, ci CCR se referă la procedura prin care a fost adoptată, pe repede înainte, trecerea de la o Cameră la alta. Vom avea grijă – în primul rând legea respectă întru totul decizia Curţii, iar procedura prin care va fi adoptată cu siguranţă va ţine cont de decizia Curţii”, a explicat Alfred Simonis, întrebat de posibilitatea ca acest proiect să fie atacat la Curtea Constituţională.

Simonis a mai precizat că proiectul modifică în acest sens Statutul deputaţilor şi senatorilor şi urmează să fie adoptat în şedinţă comună a celor două Camere.

„Este o lege care trebuie trecută prin ambele Camere, în plen comun, fiind vorba de Statutul parlamentarilor. În acest moment, există perspectiva ca în această lună, până la finalul sesiunii, să fie adoptat, atât timp cât va avea raportul comisiilor”, a spus liderul deputaţilor PSD, adăugând raportul va putea fi adoptat în comisii săptămâna viitoare.

2 COMENTARII

  1. Daca PSD promite e clar ca nu se face nimic,mai Simonis draga daca ati fi vrut ati fi dat o lege care sa spuna ca pensia cumulata cu alte venituri platite de la bugetul de stat nu poate sa depaseasca 75% din media salariului net(adica doar salariu fara alte sporuri sa se inteleaga) al unui salariat pe ultimi cinci ani de munca si cu o vechime in munca de minim 40 de ani(aici se poate si mai putzin in functie de grupa de munca),vi sau mai dat si alte variante de catre Uniunea Europeana si Banca Mondiala voua celor de la PSD—PNL—UDMR dar voi parlamentari ati dat alte variante de lege care mai ciupea putin,nesemnificativ din pensiile astea speciale numai sa spunetzi ca ati micsorat pensiile speciale,propuneri la care cei de la U.E.doar ca nu v-au spus in fatza:”haideti mai romanilor bagativa mintzile in cap si terminati odata cu mishtocareala asta cu care venitzi la noi”.
    Degeaba amenintza judecatorea aia de la Cluj ca ei judecatori intra in greva daca cineva se atinge de pensiile lor speciale caci si ei”judecatori adica”sunt ai tari nu tara asta pe nume Romania este proprietatea lor si deci tara trebuie sa se supuna vointei lor;a judecatorilor,a parlamentarilor,a militarilor sau a numai stiu eu carei categorii profesionale si apropo tocmai militari(aici intra politia,armata si securitatea),parlamentari si judecatori tocmai astia au jurat pe steagul tari ca ei sunt in slujba Romaniei si a poporului roman si nu invers.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.