Acasă Actualitate Puterea l-a amagit pe Cozma: dosarul recursului in anulare, ingropat la CSJ

Puterea l-a amagit pe Cozma: dosarul recursului in anulare, ingropat la CSJ

DISTRIBUIȚI

Desi parea ca sortii au inceput sa-i zambeasca lui Miron Cozma, avocatul lui, Viorel Dumitrescu, a avut ieri un soc, constatand ca puterea l-a pacalit pe clientul sau. Astfel, Dumitrescu a aflat cu stupoare, verificand arhiva Curtii Supreme de Justitie, ca dosarul Cozma se afla ingropat in catacombele CSJ si ca de luni de zile procurorii de serviciu de la Parchetul General il mint spunandu-i ca -dosarul e in studiu- pentru cercetarea admisibilitatii recursului in anulare. Legea impune ca, in clipa in care se adreseaza un memoriu catre Parchetul General, un procuror delegat sa faca adresa pentru a intra de urgenta in posesia dosarului respectiv.

Desi avocatul Viorel Dumitrescu a facut memorii pe banda rulanta, cerand rejudecarea procesului, ultimul fiind inmanat personal, in februarie, ministrului justitiei, Rodica Stanoiu, dosarul -otravit- nu a fost miscat din loc. Rezultatul cercetarilor pe care le-a facut personal ieri dimineata l-au iritat pe Dumitrescu, care este, in acelasi timp, senator PRM si avocatul de casa al lui C.V. Tudor. El ii va cere socoteala procurorului general, Joita Tanase, intr-o audienta pe care o va solicita zilele urmatoare.

In paralel, tot ieri, Viorel Dumitrescu a depus, in numele lui Miron Cozma, prima cerere personala de gratiere adresata presedintelui Ion Iliescu. La Registratura Cotrocenilor a fost inregistrat acest act care ii va da dureri de cap sefului statului, fost martor in proces. Cu acel prilej, Ion Iliescu i-a luat apararea inculpatului, dupa cum sustine Dumitrescu, aratand ca mineriada -nu a avut o conotatie politica-.

Ezitarile autoritatilor l-au determinat pe avocatul lui Cozma sa deschida si acest front, desi prefera solutia recursului in anulare. Dumitrescu spera ca prin aceasta parghie, pe cale sa devina o moda in reabilitarea altor infractori de calibru, liderul minerilor sa obtina stergerea condamnarii de 18 ani de inchisoare pentru subminarea puterii de stat si pronuntarea nevinovatiei sale.

A treia solutie vehiculata in sezon, cea a amnistiei, este considerata -fara sperante- de avocatul peremist. Desi Ceausescu a facut eliberari spectaculoase in 1988, amnistiindu-i si pe criminali, nu sunt sanse ca Guvernul sa extinda aria amnistierilor in proiectul pe care il pregateste. Recursul in anulare ramane solutia optima pentru toate partile, dar va prejudicia, cu siguranta, imaginea Romaniei. Avocatul Viorel Dumitrescu se va bate pentru admiterea recursului, desi, dupa cum sustine, nu a primit nici un ban din cele 200 milioane de lei solicitate pentru cele 20 de dosare, deoarece -Miron Cozma nu mai are bani-. Carambolul va continua la sfarsitul acestei luni, cand Dumitrescu se va judeca pentru recuperarea onorariului cu singura responsabila de aceasta teapa: Liga Sindicatelor Miniere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.