Acasă Fără categorie Alro: strategia privatizarii pe sest

Alro: strategia privatizarii pe sest

DISTRIBUIȚI

Privatizarea mascata a combinatului de aluminiu Alro Slatina, amanata in urma cu trei luni, in urma scandalului pe care l-a iscat, a fost repusa pe tapet, prin convocarea, pentru data de 3 septembrie, a Adunarii Generale a Actionarilor societatii.

Pe ordinea de zi a AGA se afla chiar majorarea capitalului social, de la 792,29, la 3.234 miliarde de lei, manevra prin care peste 60% din actiunile Alro vor trece in proprietatea societatilor Marco Acquisitions si Conef Bucuresti. -Conef si Marco Acquisitions vor participa cu siguranta la majorarea de capital. Fiecare companie va cumpara actiuni corespunzator cotelor de capital pe care le detin in prezent-, a declarat dl Peter Braun, vicepresedinte al Conef, citat de Mediafax.

Majorarea de capital se va face, potrivit propunerilor membrilor Consiliului de Administratie, prin incorporarea rezervelor rezultate din reevaluarea patrimoniului si prin emiterea a 330 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 5.000 de lei. In consecinta, Marco si Conef, care in ultima perioada au cumparat de pe piata de capital toate actiunile disponibile, vor deveni peste noapte si pe usa din dos actionarii majoritari ai producatorului de aluminiu. Statul transfera astfel in proprietate privata o intreprindere superprofitabila, care in primele sase luni ale anului a inregistrat un profit net de peste 30 milioane de dolari.

Pentru ca manevra sa se faca in cel mai deplin consens, conducerea Marco si-a atras de partea sa si sindicalistii, carora le-a organizat, de Ziua Metalurgistului, o sarbatoare la care si-au etalat talentele scenice fetele de la ASIA si zburdalnica Jojo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.