Home Actualitate Rafila dat pe mâna DNA pentru vizita din Cuba fără memorandum semnat...

Rafila dat pe mâna DNA pentru vizita din Cuba fără memorandum semnat de premier

DISTRIBUIŢI

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat luni că ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a plecat în vizită în Cuba fără să fie împuternicit de statul român să semneze documente în numele Guvernului.

„Vorbim de ultima deplasare în Cuba a lui Alexandru Rafila. Fac un apel public şi dau un termen de 24 de ore domnului prim ministru Ciucă să ne arate memorandumul semnat de el, dacă există, din informaţiile mele nu există, prin care l-a împuternicit pe domnul Rafila să semneze, în numele statului român, documente cu Ministerul Sănătăţii cubanez” a spus Ungureanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că există un draft de memorandum cu privire la deplasarea în Cuba a ministrului Sănătăţii, despre care a aflat luni că nu ar fi fost semnat de premier.

„În consecinţă, dacă domnul Rafila nu a fost împuternicit de Ministerul de Externe, de Guvernul român să semneze acte în numele statului român, ceea ce a comis el se numeşte abuz în serviciu şi în 3 zile voi depune la DNA o plângere penală împotriva sa în această speţă dubioasă, în privinţa acestei excursii de lux a domnului Rafila şi a consilierului lui, Cătălin Lungu, care îi organizează evenimente prin Societatea Română de Microbiologie, deci un partener de afaceri. (…) Din informaţiile pe care le am, domnul Rafila a fost în Cuba fără să fie împuternicit de statul român să semneze vreun document în numele Guvernului”, a menţionat acesta.

Deputatul USR a mai spus că are de gând să mai depună o plângere penală împotriva lui Alexandru Rafila şi a Ministerului Sănătăţii pentru că nu au răspuns la „întrebări fundamentale”.

„Am un set de 8 întrebări între care cele care fac referire la normele de aplicare a legii de combatere a infecţiilor nosocomiale. (…) Domnul Rafila nu face norme. Are termen de 7 zile să pună la dispoziţia Guvernului hotărâri, ordine de ministru, cu privire la aceste norme. A trecut aproape un an de când este ministru. În caz contrar, în 7 zile voi depune o plângere penală împotriva domnului Rafila şi a funcţionarilor din Ministerul Sănătăţii pe articolul 297 din Codul penal. Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act şi prin aceasta cauzează o vătămare a drepturilor unei persoane fizice se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”, a susţinut Ungureanu.

3 ARII

  1. Te-ai activat Derutatule? PAi cereti verificari si cum au ajuns unii in functiile de conducere a ministerului lu Rafila- cum unii sunt tinuti pe posturi cheie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.