Acasă Actualitate Răniții din Ucraina care vor fi tratați în România vor fi aduși...

Răniții din Ucraina care vor fi tratați în România vor fi aduși sâmbătă cu o aeronavă militară

DISTRIBUIȚI

Mai mulți medici de la SMURD București se vor deplasa sâmbătă cu o aeronavă militară la Kiev pentru a prelua persoanele rănite în conflictele care au avut loc în Ucraina, acestea urmând a fi duse la spitalele din Capitală, unde vor primi îngrijiri de specialitate.
"La bordul avionului se vor afla medici de la SMURD București, care se vor asigura că persoanele rănite vor fi transportate în siguranță, sub supraveghere medicală. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are pregătite 4 autoutilitare pentru transport victime multiple, care vor prelua, la aterizarea în România, persoanele rănite și le vor transporta la spitalele din București. Prin Ministerul Sănătății au fost luate măsuri de pregătire a preluării acestor pacienți, după caz, în spitalele Universitar, Elias, Bagdasar și Floreasca", informează MAI într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Potrivit MAI, autoritățile ucrainene au informat oficialii Ambasadei României de la Kiev referitor la persoanele care pot fi transportate pentru acordarea de îngrijiri medicale în România.
Avionul militar aparținând Ministerului Apărării Naționale pregătit special pentru efectuarea acestei misiuni umanitare va decola de la Baza 90 Otopeni spre Kiev sâmbătă dimineață.
Întreaga misiune va fi coordonată de la București de secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
"Repartizarea pe unitățile medicale a fiecărui caz în parte se va face conform situației medicale a răniților, stabilite în baza evaluărilor echipei medicale de la bordul avionului. Această misiune umanitară este coordonată, din dispoziția viceprim-ministrului Gabriel Oprea, ministru interimar al Afacerilor Interne, de către secretarul de stat al MAI doctor Raed Arafat, și se va desfășura în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Sănătății", subliniază MAI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.