Acasă Actualitate Războiul apei potabile continuă. Cine va câștiga, Firea sau Pintea?

Războiul apei potabile continuă. Cine va câștiga, Firea sau Pintea?

DISTRIBUIȚI

Gabriela Firea a plătit în 2018 suma de 4,1 milioane de Euro televiziunilor pentru publicitatea Centenarului din bani publici. Detalii AICI. Sorina Pintea dă telefoane jurnaliștilor noaptea și ca argument suprem în fața celor care-o critică aduce faptul că a înfiat o fetiță bebeluș la bătrânețe. Oare cine are șanse mai mari să câștige războiul mediatic privind apa de la robinet în capitală după ce Pintea a recomandat din partea ministerului să nu se consume apa nici măcar la spălat.

Primarul General Gabriela Firea a venit luni seară cu o replică dură la adresa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, în scandalul apei cu clor din municipiul Bucureşti. Aceasta a criticat modul în care ministrul Sănătăţii a gestionat criza apei şi felul cum a alarmat populaţia prin comunicarea publică.

„La ora opt am vorbit cu DSP, care mi-au spus că este puțin depășită concentrația de clor, dar sub nici o formă nu este un pericol public, este doar un ușor miros și există o albire a apei. Apa este potabilă și nu sunt probleme. Asta era la ora 20:00. La ora 22:00 am fost sunată de doamna ministru Sorina Pintea și mi-a spus la fel, că nu sunt probleme, dar trebuie să emită un comunicat de presă. Comunicat de presă în care spunea că apa nu trebuie băută și să nu se spele cetățenii cu ea. A doua zi a coincis seria de conferințe de presă ale doamnei ministru cu ședința Consiliului General de la Primăria Municipiului București. Întâi a ieșit public și a spus că sunt probleme, și că recomandă, cuvânt criticat de toată presa. Tu ca ministru nu recomanzi: spui că e bună sau e rea! Informezi! Apa e bună sau nu de băut! Întâi a spus că este rezervată și că recomandă să nu se bea și să nu se spele oamenii cu ea, apoi am ieșit eu în conferință de presă și reprezentanții operatorilor de apă și am spus că am trimis scrisoare către CSAT, serviciile secrete și Guvern. Trebuie să știm adevărul și eu nu țin partea nimănui. Dacă a greșit operatorul trebuie să plătească, dacă a greșit ministerul Guvernul să ia măsurile ce se cuvin.

A ieșit cu capul în pământ cu două doamne de la DSP spunând, de față cu toată presa, dar unde am spus eu că apa nu e potabilă?”, a declarat Gabriela Firea, pentru B1TV.

Mai mult, Gabriela Firea a arătat că Pintea se contrazice singură în declaraţii şi a întrebat dacă e normal ca Guvernul să prezinte public situaţia din Bucureşti ca fiind una foarte dificilă pentru locuitorii Capitalei.

„Se contrazice la distanță de două ore! Iar azi a ieșit senină să spună că m-a sunat și m-a informat. Eu stau și mă întreb: este normal așa ceva? Trebuie permament ca unii din guvern să creeze sentimentul că Bucureștiul este un oraș în care este greu să trăiești, că situația este insuportabilă…”, a precizat primarul general al capitalei, Gabriela Firea, la B1TV.

Citește și Neagră de supărare și cu o întârziere de 72 de ore, Pintea a recunoscut că probele DSP arată că apa din București era și este conformă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.