Home Actualitate Razie la taximetriștii din aeroporturi

Razie la taximetriștii din aeroporturi

DISTRIBUIŢI

Acțiunile de control asupra taximetrelor aflate în zona aeroporturilor sunt continuate de Poliția Română. Astfel, într-o singură zi, în zona a 5 aeroporturi internaționale, polițiștii au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale, în urma activităților pentru verificarea legalității transportului în regim de taxi.

La data de 26 noiembrie a.c., în zona aeroporturilor Henri Coandă București, Timișoara, Cluj Napoca, Bacău și Iași au fost desfășurate acțiuni pentru verificarea respectării legislației în vigoare referitoare la transportul de persoane în regim de taxi.

Sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul IGPR, polițiștii de la transporturi și rutieri au acționat pe traseele dinspre și către aeroport, precum și în zonele unde are loc debarcarea și preluarea pasagerilor, pentru depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, care acostează persoane pentru a le oferi astfel de servicii, precum și pentru sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

Pe parcursul activităților desfășurate, echipele de control au verificat 1.825 de autovehicule, o societate rent-a-car și au aplicat 704 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 126.897 de lei, fiind ridicată și o autorizație de funcționare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 574 au vizat încălcări ale normelor prevăzute de OUG 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, 90 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Legii 38/ 2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 14 la Legea 61/ 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 26 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, au fost retrase 20 certificate de înmatriculate și reținute 11 certificate de înmatriculate.

La activități au participat și jandarmi, precum și specialiști ai Registrului Auto Român și Metrologiei Legale.

*** Exemplu semnificativ:

BRAȘOV * Polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor — SRPT Brașov au constatat, în urma verificărilor, că administratorii a două firme din Brașov, ambele având ca obiect de activitate transportul în regim de taxi și de închiriere auto, nu evidențiază în actele contabile operațiunile comerciale efectuate și veniturile reale obținute.

În urma a 7 percheziții efectuate, la data de 25 noiembrie a.c., la sediile firmelor și la domiciliile bănuiților, au fost ridicate documente contabile, tehnică de calcul și 3 saci plini cu bani (180.000 lei).

În cauză, s-a dispus reținerea a 4 persoane, sub aspectul comiterii infracțiunilor de evaziune fiscală, în diferite forme de participație. La data de 27 noiembrie a.c., față de trei dintre aceștia, Curtea de Apel Brașov a dispus măsura arestului la domiciliu, iar față de altul, arestarea preventivă.

Totodată, față de 159 șoferi de taxi, angajați ai acestor societăți, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv de complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat statului este estimat la 1.000.000 de euro.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.