Acasă Actualitate Reding în PE: Situația în România rămâne fragilă, actorii politici să respecte...

Reding în PE: Situația în România rămâne fragilă, actorii politici să respecte durabil statul de drept

DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Comisiei Europene Viviane Reding a declarat, miercuri, în plenul PE, că "situația din România rămâne fragilă", ea exprimându-și speranța că toți actorii politici din țară sunt hotărâți să respectate în mod "durabil și ireversibil" statul de drept și independența justiției. "La începutul verii am asistat la o combinație de acțiuni întreprinse de autoritățile din România care au pus sub semnul întrebării statul de drept, echilibrul democratic și independența justiției", a spus oficialul european, care purta un sacou portocaliu.
Comisia va continua să monitorizeze situația din România și va avea contacte cu autoritățile române, a mai spus Reding.
Ea a adăugat că face apel la forțele politice din România să respecte statul de drept și independența justiției și să acționeze cu responsabilitate pentru stabilizarea situației politice.
"Sper ca în următoarele săptămâni și luni să vedem că toți actorii politici din România sunt hotărâți să respecte statul de drept și independența justiției în mod durabil și ireversibil", a mai spus Reding.
Ea a subliniat însă că "situația din România rămâne fragilă".
La dezbaterile din PE asistă și președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, și ministrul pentru relația cu Parlamentul, Dan ?ê?£ova.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.