Acasă Actualitate Revoltă în PNL pe tichetele de cadou: Chiliman lovește în Tăriceanu

Revoltă în PNL pe tichetele de cadou: Chiliman lovește în Tăriceanu

DISTRIBUIȚI

Încercările premierului de a strânge punga fac valuri în rândul sindicatelor, partidelor, dar și între membrii Partidului Național Liberal (PNL), care nu se feresc să-l critice. Șeful de la primăria sectorului 1, Andrei Chiliman, membru PNL, solicită abrogarea ordonanței prin care se interzice achitarea tichetelor-cadou.
Chiliman consideră drept "aberantă" ordonanța de urgență a guvernului în care se prevede că instituțiile publice nu mai au voie să acorde tichete-cadou pentru bugetari. "Îi cer public premierului Tăriceanu să abroge aberanta ordonanță de urgență, prin care primăriilor li se interzice să acorde tichete-cadou pentru cadrele didactice. Calific această măsură drept o insultă la adresa celor 5.500 de cadre didactice din Sectorul 1", a declarat Chiliman. Potrivit acestuia, actul afectează interesele cetățenilor și principiul descentralizării administrative.
Primarul Nicolae Onțanu, membru PSD, spune că hotărârea guvernului este imorală pentru că lovește în profesori, aceștia fiind "categoria de salariați cu cele mai reduse venituri și au nevoie de sprijin nemijlocit", potrivit unui comunicat remis redacțiilor. În plus, "prevederile ordonanței de urgență prin care a fost interzisă acordarea tichetelor-cadou accentuează deficitul de forță de muncă din sistemul de învățământ", a adăugat Onțanu.
Cei doi edili spun că au fondurile necesare pentru a le acorda profesorilor tichetele cadou de Paște. Ordonanța emisă de guvern prevede că autoritățile și instituțiile publice a căror finanțare se asigură integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii și subvenții acordate de la aceste bugete sau integral din venituri proprii, nu mai au voie să acorde tichete-cadou angajaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.