Acasă Actualitate Revoluționarii au stricat circoteca „comemorării” organizată de Iliescu

Revoluționarii au stricat circoteca „comemorării” organizată de Iliescu

DISTRIBUIȚI

Parlamentul Romånei a găzduit ieri o sesiune specială dedicată „Revoluției“, prilej de adunare a tuturor participanților la lovitura de stat din decembrie 1989. Roman (cu pulovăr violaceu – pe placul lui Hrebenciuc), Iliescu la costum, Gelu Voican (în spatele lui Ilici, ca la Revoluție). Tablou complet . Cel mai lipit de Iliescu a fost însă Geoană, cu måna stråns lipită de ștafeta roșie, ce i se ițea din buzunarul din spate al Tătucăi.
Cu acest prilej, fantomaticul Institut al Revoluției – o instituție a sinecuriștilor gorbacioviști din gașca lui Ilici – a difuzat un filmuleț, o producție îndoielnică care a scos din minți revoluționarii care au fost în stradă în zilele evenimentelor din decembrie 1989.
Din film au lipsit relatările la ziua de 21 decembrie, manifestațiile din Piața Universității și baricada de la Intercontinental, lucru care a declanșat izbucnirea verbală vehementă a lui Dincă, care i-a reproșat lui Iliescu faptul că omite deliberat ziua de 21 decembrie.
Cånd Iliescu a ajuns la relatarea episodului care a determinat conducerea țării de la acel moment să ia decizia procesului lui Nicolae Ceaușescu, Dumitru Dincă a intervenit la microfon, arătåndu-se „profund indignat“ de faptul că a fost chemat la un „circ“ de omagiere, din care au lipsit referirile la 21 decembrie. Revoluționarii au protestat față de falsificarea contextului acelor zile de decembrie și absența totală din așa-zisul documentar prezentat la manifestare a celor întåmplate în ziua de 21 decembrie 1989 la București. Turbat de nervi, Dincă a sărit de pe scaun și a țipat din răsputeri, încercările lui Iliescu sau ale lui Petre Roman, fostul tovarăș al „cårpei kaghebiste“, de a-l calma fiind inutile.

Schimb de replici acide între Ion Iliescu și revoluționari

Dincă l-a acuzat pe Iliescu că a omis deliberat ziua de 21 decembrie, atât din discurs, cât și din filmul prezentat.
„Ai respect față de această adunare“, i-a replicat Iliescu lui Dincă.
„Ziua de 21 decembrie dispare din Revoluția română, văd că nu există. Fără 21 decembrie nu exista 22 decembrie. Ați spus atunci că Revoluția a făcut trecerea de la dictatură la democrație, dar a făcut trecerea de la minciună la minciună. V-ați folosit de noi“, a răspuns Dincă.
„Măi, o să ai cuvântul, dragă. Toți vor avea posibilitatea să se exprime aici“, a răspuns Iliescu.
Iliescu a părăsit, în acel moment, locul său de la prezidul adunării și a venit personal lângă Dincă, iar în jurul celor doi s-a format, imediat, un grup, de circa 20 de persoane, Iliescu fiind flancat de agenții SPP.
„Am vorbit de ansamblu, e un pretext. Tu mă bănuiești pe mine că eu ignor acest lucru? Aici discutăm. Nu ai decât să iei cuvântul în mod firesc, ordonat, organizat“, i s-a adresat Iliescu lui Dincă. „Denunțați filmul ăsta, că nu reflectă adevărul“, a spus Dincă. Iliescu a replicat: „Nu că nu reflectă, e incomplet, e o parte mai puțin reușită. Ce motivează ieșirea ta în acest cadru? Bănuiești pe cineva că vrea escamoteze așa ceva? Înțeleg sesibilitățile, și ale tale, și ale altora“.

Iliescu l-a făcut nebun pe Dincă

Dincă a răspuns: „Toți ne-au dat la o parte, cu toată stima și respectul pe care vi-l port“. Iliescu a replicat: „ăsta nu e respect, nu e respect“. Dincă, la råndul său, l-a înfruntat pe Iliescu: „Am așteptat ca dumneavoastră să amintiți de 21. V-am lăsat, ați sărit, ați ajuns până la execuția lui Ceaușescu. Sunt eu nebun, ori ceva se întâmplă. Dacă nu eram nebun, nu ieșeam la Revoluție“, a spus Dincă, la care Iliescu i-a răspuns, scurt: „Da, ești nebun“,  Dincă a continuat să conteste istoria prezentată de Iliescu și de film, afirmând: „Cu adevărul meu eu mă duc până la Dumnezeu!“. „Ei, puteai să faci aceste observații în cadrul unei intervenții civilizate, nu obraznic“, a replicat, de la microfon, Iliescu.
Dincă s-a repezit în spume către ușă urlånd furios, dar show-ul a continuat la ușă, și apoi pe holuri. A fugit după el toată gașca lui Ilici în frunte cu Sergiu Nicolaescu, Cazimir Ionescu și Roman, care îl trăgea disperat de månecă pe Dincă, încercånd să-l facă să tacă. „Este o bătaie de joc, cum adică nu a existat 21 decembrie?“, i-a spus Dincă lui Roman.
„Ai dreptate, a lipsit (din film – n.r.). Gata, liniștește-te. E adevărat, stai jos, hai liniștește-te“, i-a răspuns Roman. „S-a sărit peste 21 decembrie, peste Piața Universității, peste baricada de la Inter“, a continuat Dincă.
„Ai dreptate, nici măcar ce s-a întâmplat pe 22 decembrie dimineața nu s-a prezentat. Hai, stai jos, e doar un film, filmul e făcut prost“, a încercat să îl liniștească Roman.
Peste cei doi a intervenit senatorul PSD Ion Vasile, adresându-i-se lui Dincă: „Bine că ați făcut voi Revoluția (…) Ați făcut voi o sută de inși Revoluția?“.
Vociferările dintre Roman și Dincă au continuat, fără însă ca fostul premier să îl poată determina pe acesta să nu părăsească sala de la Senat, unde s-a organizat simpozionul.
Cearta a continuat pe sălile Parlamentului, dar „Gogoșarul“ (așa se zicea lui Dincă) nu a cedat nici la rugăminți, nici la mustrările tovarășilor lui Iliescu, disperați că acesta le-a stricat paranghelia.

Impostura profitorilor „revoluției“

Zbierånd din răsputeri, Dincă striga: „Regret că am venit. Plecăm acasă!“, în timp ce Petre Roman, agățat în continuare de måneca „Gogoșarului“, încerca să-l dirijeze către ieșire. „Hai mă afară să discutăm“, i-a spus Petre Roman, îmbrăcat în pulovărul său violaceu ce ar fi trebuit să amintească de cel purtat la prima sa apariție în studiourile Televiziunii Române în urmă cu două decenii. Mega-scandalul i-a stricat distracția lui Ilici și comilitonilor săi, care s-au trezit făcuți de rås în fața operatorilor televiziunilor aduse pentru a celebra discursurile aduse de „Revoluție“ în fruntea statului romån, pradă a tuturor jagardelelor din fostul activ de partid, a securiștilor „de bine“, cățărați pe cadavrele copiilor scoși în stradă pentru a legitima lovitura aplicată de serviciile rusești.
După plecarea intempestivă a lui Dincă de la sindrofia „de stat și de partid“ adunătura din jurul lui Iliescu a prins a comenta că acesta ar fi deviat mintal, deși acesta a primit chiar din måna lui Iliescu certificatul de revoluționar. Foarte vexat, cu måinile tremurånd de nervi, Iliescu a bodogănit în barbă fraze neinteligibile din care reporterul nostru a reținut fragmente în limba rusă și pomenirea numelui lui Gorbaciov pe care Iliescu îl așteaptă de 20 de ani să-i dea sărutul slugii. Gorbaciov va veni adus de Sorin Ovidiu Vîntu la București, în ziua de 21 decembrie pe post de momåie a Perestroikăi de la care se revendică Ion Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.