Acasă Actualitate Rezidentiat supravegheat de jandarmi

Rezidentiat supravegheat de jandarmi

DISTRIBUIȚI

Maine, 7.680 de medici vor sustine examenul de rezidentiat. Ei vor concura pentru unul dintre cele 2.100 de posturi scoase la concurs.

Dintre acestia, 6.198 de candidati au ales medicina generala, chirurgia, medicina de familie si cea de laborator, in vreme ce 1.059 vor sa se specializeze in stomatologie, iar 423 vor sa devina farmacisti.

In premiera, examenul va fi organizat descentralizat in patru centre universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova si Targu Mures.

Astfel, in Bucuresti va fi organizat examenul pentru medicina interna si chirurgie, la Cluj – pentru farmacie si stomatologie, la Craiova – pentru medicina de familie si la Targu Mures – pentru laborator.

Ministrul interimar al sanatatii, Ionel Blanculescu, a declarat ca stabilirea si multiplicarea intrebarilor de concurs se va efectua in sedii securizate, stabilite si pazite de personal din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

De asemenea, salile de examen vor fi pazite de jandarmi.

Modul de stabilire a intrebarilor de concurs se va face prin tragere la sorti de catre calculator dintre cele aproximativ 3.000 de teste elaborate.

Comisiile regionale de examen vor cuprinde rectorii universitatilor de Medicina si Farmacie din localitatea respectiva si directorii Directiilor de Sanatate Publica. Comisia Comuna Centrala de rezidentiat va avea delegati la nivelul fiecarui centru universitar.

Caietul va contine 50 de teste cu varianta unica de raspuns si 150 cu doua, trei sau patru variante de raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.