Acasă Actualitate Robert Negoiță a depus mărturie în dosarul lui Dragnea: a împărțit o...

Robert Negoiță a depus mărturie în dosarul lui Dragnea: a împărțit o angajată fictivă cu alți pesediști

DISTRIBUIȚI

Asistentă locală a europarlamentarului Viorica Dăncilă până la numirea acesteia în funcția de premier, Adriana Botorogeanu (foto mijloc) a fost angajată fictiv la DGASPC Teleorman aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, în tot acest timp lucrând, de fapt, la sediul PSD pe postul de secretar al parlamentarilor social-democraţi. Femeia este trimisă în judecată alături de Liviu și Bombonica Dragnea pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și complicitate la fals intelectual. În timpul procesului, Adriana Botorogeanu a declarat că a lucrat în perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputati si senatori PSD de Teleorman. Botorogeanu este acuzată că a încasat în acest timp suma de 75.593 lei ca salarii de la DGASPC.
Unul dintre cei pentru care a lucrat Botorogeanu a fost Robert Negoiță, primarul sectorului 3.

La intrarea în sediul ÎCCJ, Robert Negoiţă a declarat: „Eu pe cele doamne, dacă le văd, nu le mai cunosc. Am aflat, şi de aceea sunt aici, că una dintre cele două persoane a fost angajată la mine la cabinet când am fost parlamentar de Teleorman. (…) Acea domnişoară mi-a fost recomandată de la partid, de la Turnu Măgurele, dacă nu mă înşel, pentru biroul meu de parlamentar şi a fost plătită din suma forfetară de la biroul meu parlamentar”, a spus Negoiţă.

În sala de judecată, Robert Negoiţă a fost întrebat de judecători dacă Adriana Botorogeanu a fost angajată la biroul său parlamentar și nu mai părut la fel de sigur ca în fața jurnaliștilor.

„Numele ei nu îmi spune nimic. Dacă o văd pe stradă nu o cunosc. Este posibil să o fi avut angajată la cabinetul parlamentar pe Alina Botorogeanu, însă nu îmi mai amintesc. Dacă e acea persoană care a fost angajată la mine la cabinetul parlamentar, nu mai mult de doi ani, era o persoană tânără care îşi făcea treaba. Nu cunosc şi nu cunoşteam la data respectivă că Botorogeanu a figurat ca angajat la DGASPC Teleorman. (…) Vă vorbesc doar din principiu, pentru că în mod exact nu pot să vă relatez. Nu îmi amintesc. Cred că am cunoscut-o în campania electorală şi, ulterior, am angajat-o la cabinetul parlamentar. Cred că este posibil să îmi fi fost recomandată de un coleg de partid. (…) Sub jurământ arăt că Liviu Dragnea, care era la data respectivă preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, nu s-a implicat în campania mea electorală, iar dacă am afirmat că am angajat-o pe Botorogeanu la cabinetul meu parlamentar la recomandarea unui coleg, menţionez că nu este vorba de domnul Dragnea. Acest coleg, care probabil mi-a făcut recomandarea, era fie Nicolae Mohanu, care era primarul oraşului Turnu Măgurele, sau viceprimarul aceluiaşi oraş. (…) Am aflat că Botorogeanu figura în perioada respectivă ca angajată la DGASPC Teleorman când am fost chemat la procuror pentru a fi audiat”, a afirmat Robert Negoiţă.

Procesul continuă dar Liviu Dragnea nu a venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.