Acasă Politic PSD vrea comasarea DNA și DIICOT prin OUG; Toader va propune demiterea...

PSD vrea comasarea DNA și DIICOT prin OUG; Toader va propune demiterea lui Kovesi

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Justiției, europarlamentarul Monica Macovei a explicat ce efecte ar avea comasarea DNA cu DIICOT: „Comasare înseamnă că vor fi schimbați procurorii-şefi şi adjuncţii şi șefii de unitate, se transformă secţiile, se pot retrage sau se pot reevalua dosarele aflate în curs de anchetă. Va fi o perioadă în care nu se va lucra deloc, pentru că o comasare de instituții asta înseamnă – blocarea activității. Am vorbit despre acest lucru și dimineață, la RFI România, și am mai spus că nu știm cine vor fi procurorii nou-numiți, dar evident că vor fi prietenii PSD și ALDE. Ce se urmăreşte? Anihilarea uneia dintre puterile statului. Ce se întâmplă este o lovitură de stat împotriva ordinii de drept.
Reamintesc că în 2007, la câteva luni după ce am intrat în UE, tocmai datorită rezultatelor celor două instituţii, mai ales ale DNA, Tăriceanu, premier la acea vreme, susţinut de PSD în Parlament, a încercat acelaşi lucru: comasarea DNA cu DIICOT. A fost oprit de discuţii informale, de comisari de la Bruxelles, care erau foarte nemulțumiți, pentru că nu strici ceva care merge foarte bine. De când au venit la putere, PSD&ALDE se ocupă numai de justiție. Au pornit să modifice legile justiției, Codurile penale, să schimbe conducerea DNA.
Comasarea este modul în care distrug 2 instituții care funcționează, DNA și DIICOT, o lungă perioadă nu va mai lucra nimeni nimic și-și vor pune prietenii lor.

„Toader va propune demiterea lui Kovesi”

Monica Macovei a spus la RFI că ministrul Justiţiei va propune demiterea lui Kovesi de la şefia DNA: „Cred că Tudorel Toader va propune acest lucru, pentru că se joacă cu această chestiune şi practic se joacă cu ţara şi cu oamenii şi cu toţi cei care au ieşit în stradă în apărarea DNA”.

 

2 COMENTARII

    • SE URMARESTE ANIHILAREA UNEIA DINTRE PUTERILE STATULUI .CE VREA PUTEREA PSD-ALDE ESTE O LOVITURA DE STAT INPOTRIVA ORDINII DE DREPT. .

      VA INFORMEZ PRECIS CA ACEASTA LOVITURA DE STAT INPOTRIVA ORDINII DE DREPT A FOST SUSTINUTA DE TARICEANU PREMIER LA ACEA VREME RESPECTIV IN ANUL 2007 .A FOST OPRIT DE COMISARU DE LA BRUXELLES ,CARE A SPUS CA NU E BINE SA STRICI CEVA CE MERGE ,FUNCTIONEAZA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.