Acasă Actualitate Robert Turcescu nu va fi cercetat penal

Robert Turcescu nu va fi cercetat penal

DISTRIBUIȚI

 

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, susţine că PÎCCJ nu s-a sesizat din oficiu în cazul afirmaţiilor lui Robert Turcescu deoarece s-a apreciat că ele nu sunt de natură să constituie infracţiuni.

„În ceea ce priveşte decizia privind afirmaţiile jurnalistului, aceea am luat-o. Nu ne-am sesizat din oficiu, întrucât am apreciat că acele împrejurări nu sunt de natură să constituie infracţiuni”, a afirmat Niţu, la sosirea la CSM.

Referitor la sesizarea parlamentarilor Ilie Năstase şi Mădălin Voicu privindu-l pe Robert Turcescu, şeful ministerului Public a susţinut că în cazul acesta nu are ce decizie să ia. 

” O decizie faţă de sesizarea dumnealor nu e de luat pentru că dumnealor nu mi-au cerut nimic. M-au sesizat şi m-au rugat să am grijă să veghez ca siguranţa naţională să fie apărată şi să analizez situaţia creată în urma declaraţiilor jurnalistului. Deci, nu au făcut plângere împotriva cuiva, nu au sesizat cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. Pur şi simplu, în calitate de parlamentari, probabil cu spirit civic, mi-au solicitat să verific şi să apăr securitatea naţională. (…) Nu am ce decizie să iau”, a explicat Niţu. 

În 26 septembrie, senatorul Ilie Năstase şi deputatul Mădălin Voicu au depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare împotriva jurnalistului Robert Turcescu, după ce acesta a anunţat că a fost ofiţer acoperit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.