Acasă Actualitate România a înregistrat cea mai mare creștere din Europa la transplanturi

România a înregistrat cea mai mare creștere din Europa la transplanturi

DISTRIBUIȚI

Peste 50 de transplanturi cu organe de la donatori în moarte cerebrală au fost realizate în România în 2013, până la 1 mai, în condițiile în care în 2012 au fost 65 de astfel de intervenții tot anul, având loc și premiera a 17 operații realizate în 24 de ore, dar și cea mai mare creștere din Europa.

"Relevant este numărul recoltărilor de la donatori în moarte cerebrală, care, de la 65 în tot anul 2012, este anul acesta, în perioada 1 ianuarie -1 mai deja de 51. Pe fondul acestei creșteri a numărului de donatori în moarte cerebrală, în România au avut loc o serie de premiere: opt transplanturi de rinichi în 24 de ore la Cluj, cinci transplanturi de ficat în 24 de ore la București, patru transplanturi de cornee în 24 de ore la București", a declarat pentru MEDIAFAX, medicul Victor Zota coordonator în Programul Național de Transplant.
Totodată, 32 de noi spitale au fost implicate în 2013 în program, după nominalizarea coordonatorilor de transplant și a responsabililor cu identificarea și menținerea donatorilor în moarte cerebrală, a mai spus Zota. Este vorba despre centre noi la Deva, Constanța, Brăila, Botoșani, Vaslui, Tulcea și spitale precum Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Elias din Capitală.
Peste 2.500 de români trăiesc datorită transplantului, iar alte câteva mii sunt pe lista de așteptare, a mai spus Zota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.