Acasă Actualitate Romanii cred ca statul trebuie sa se implice mai mult in sprijinirea...

Romanii cred ca statul trebuie sa se implice mai mult in sprijinirea tinerilor talentati

DISTRIBUIȚI

Daca imaginea Romaniei in lume a fost reprezentata, ani de-a randul, de copiii cu handicap din orfelinate, eforturile depuse de autoritati in ultimii ani pentru schimbarea acestei viziuni incep sa dea rezultate. Un sondaj realizat in perioada 20-21 noiembrie a.c. de Agentia de publicitate -Prima Service- pe un esantion de populatie reprezentativ pentru Bucuresti, alcatuit din 560 de subiecti, a relevat ca 76% dintre acestia considera ca tinerii cu performante deosebite in sport, arta sau la olimpiadele scolare promoveaza intr-o masura covarsitoare imaginea Romaniei in strainatate. Sondajul face parte dintr-o ampla campanie de sensibilizare a opiniei publice fata de tinerii talentati din Romania si a avut ca obiect culegerea de informatii privind opinia actuala a populatiei despre situatia si viitorul acestor tineri. Sondajul a fost realizat in baza unui chestionar cuprinzand 22 de intrebari inchise. Marja de eroare a fost de +2%.

Pornind de la premisa ca tinerii cu performante deosebite in sport, arta, olimpiade scolare s.a. sunt adevarati ambasadori ai Romaniei in lume, chestionarul a fost conceput, astfel incat sa culeaga informatii si opinii asupra modului in care oamenii percep valoarea contributiei acestor tineri la promovarea imaginii tarii in strainatate si a masurii in care sunt sprijiniti de stat din punct de vedere financiar si logistic, avand in vedere ca, de regula, sustinerea vine numai din partea familiei. Nu in ultimul rand, intrebarile au vizat importanta implicarii agentilor economici privati in sustinerea financiara a acestor tineri.

Desi tinerii cu performante deosebite in sport, arta si la olimpiadele scolare sunt vazuti ca adevarati ambasadori ai Romaniei in strainatate, 90% dintre respondenti considera ca statul nu ii sustine suficient din punct de vedere financiar, iar 96,5% afirma ca statul trebuie sa incurajeze implicarea agentilor economici privati in sustinerea financiara a acestora. Numai 2,5% au avut pareri contrare, iar 1% au raspuns -nu stiu-. In opinia celor chestionati, cele mai bune forme de sustinere financiara sunt burse acordate in direct tinerilor performeri (67,5%), calculatoare/echipamente/instrumente oferite acestora sau oferite institutiilor de invatamant si cluburilor, precum si sume de bani (sponsorizari) oferite scolilor, liceelor sau chiar Ministerului Invatamantului si Cercetarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.