Acasă Actualitate Romanii nu s-au inghesuit sa iasa din tara

Romanii nu s-au inghesuit sa iasa din tara

DISTRIBUIȚI

Statisticile date publicitatii de Politia de Frontiera arata ca, in primele doua zile ale anului in curs, au iesit din tara aproximativ 10.100 de romani, cu aproape o mie mai putini decat in ultimele doua zile ale anului precedent. In majoritatea cazurilor, cei care au iesit din Romania aveau rezidenta intr-un stat strain si venisera in tara pentru a-si petrece sarbatorile de iarna impreuna cu rudele.

Politia de Frontiera a luat masuri pentru derularea in bune conditii a traficului de frontiera, in eventualitatea unei cresteri a numarului persoanelor care intentioneaza sa intre sau sa iasa din tara, urmand a fi suplimentat numarul cadrelor care isi desfasoara activitatea in punctele de trecere.

Conditiile prevazute de Ordonanta de Guvern 144/2001, privind iesirea din tara, nu i-au incurajat insa pe amatori, care dupa ce au vazut trecut obstacolul vizelor, asteapta acum sa-l depaseasca pe cel al saraciei. Miercuri, au fost descoperite zece persoane care au incalcat regimul juridic al frontierei de stat, dintre care doua au fost retinute pentru cercetari. Au fost descoperite doua infractiuni de fals, uz de fals si fals de identitate. De asemenea, nu a fost permisa intrarea in tara au unui numar de 41 de straini, din diferite motive legale, si nu a fost permisa iesirea din Romania a 331 de persoane, cetateni romani si straini. Au fost si sapte cazuri de cetateni romani returnati din alte state, in conformitate cu prevederile acordurilor de readmisie la care Romania este parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.