Acasă Actualitate Romanii vor sa-i cunoasca mai bine pe eschimosi

Romanii vor sa-i cunoasca mai bine pe eschimosi

DISTRIBUIȚI

Doi romani, un antropolog si un fotograf, vor pleca peste cinci zile intr-o temerara expeditie in Groenlanda, unde vor studia populatiile de eschimosi si conditiile de mediu in care traiesc acestea. Traseul va cuprinde Groenlanda si Calota Polara de Nord, deplasarea, in zonele greu accesibile, urmand sa se faca cu ajutorul caiacelor si sanilor trase de caini. Expeditia se desfasoara sub indrumarea Centrului de Cercetari Antropologice al Academiei Romane si a revistei -National Geographic Romania- si cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe. Prin aceasta expeditie, cei doi romani isi propun sa completeze observatiile facute, in anul 2000, de alti cercetatori pe populatiile nordice din Rusia (insula Kola), Norvegia si Arhipelagul Svalbard.

Pe parcursul calatoriei, echipa, formata din dr. Dan Laufer Lovinescu, antropolog, si Vlad Bender, fotograf si cameraman, ambii cu o bogata experienta in domeniul expeditiilor, va realiza o serie de filme documentare, multe dintre filmari urmand sa se faca in aer, pe apa, gheata si chiar subacvatic in Oceanul Artic.

In scopul stabilirii unor contacte stiintifice cu institutiile de profil din zona, romanii vor organiza si o expozitie cu fotografii antropologice romanesti si cu obiecte de folclor la Copenhaga si Nuuk, care ulterior vor fi donate autoritatilor din Groenlanda.

Expeditia se va derula in intervalul 19 august-19 septembrie si va parcurge urmatorul traseu: Copenhaga (20-23 august); Kangerlussuaq-Nuuk (27-30 august); Ilulisat (31 august-1 septembrie); Qeqertorsuaq (Disko) 2-4 septembrie; Upernavik (5-7 septembrie); Qaanaaq (8-12 septembrie); Nuuk (13-14 septembrie); Copenhaga (16-18 septembrie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.