DISTRIBUIȚI
iubita lui oprescu nica
OPRESCU și NICA

Peste două zile, șmecherul Sorin Oprescu va împlini 67 de ani, atunci fiind programat și al 50-lea termen de judecată în dosarul care trenează de trei ani la Tribunalul București unde trebuie să se decidă, sperăm că în acest secol, dacă fostul primar general a luat sau nu șpagă și apoi a spălat-o până la concurența sumei de 3.675.550,81 RON. Inculpat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infractional organizat, Sorin Oprescu are sechestru pe două proprietăți (un teren și un imobil din sectorul 1), până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei. În contextul prevederilor referitoare la confiscarea extinsă, a fost pus sub sechestru (până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei) și un imobil ce aparține „partenerei de viață” a lui Oprescu, Adriana Nica, în vârstă de 42 de ani. Confiscarea extinsă se dispune dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii: valoarea bunurilor dobândite de persoana condamnată, într-o perioadă de 5 ani înainte şi, dacă este cazul, după momentul săvârşirii infracţiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanţei, depăşeşte în mod vădit veniturile obţinute de aceasta în mod licit și dacă instanţa are convingerea că bunurile respective provin din activităţile infracţionale. Așadar menționarea calității de iubită a lui Oprescu pentru Adriana Nica a fost făcută publică de DNA în directă legătură cu șpăgile încasate de fostul primar și recunoscută chiar de ea pentru revista Life unde a anunțat că „nu-mi este ruşine de relaţia mea cu Sorin Oprescu.” În baza acestei relații a și fost numită într-o seară din februarie 2017 printr-un ordin al ministrului Florian Bodog, director interimar la Spitalul Municipal, acesta declarând presei că s-a consultat cu consilierii săi și ea a fost singura propunere.
Acum, Adriana Nica se arată deranjată de asocierea numelui său cu cel al lui Sorin Oprescu și ne-a interzis printr-o notificare transmisă de un avocat să mai menționăm că este iubita acestuia, spunând că doi jurnaliști ai ziarului Curentul „în mod abuziv și fără nicio legătură cu activitatea mea profesională, au asociat elemente din viața mea privată cu aspecte din viața mea profesională” și că „în urma publicării acestor articole, informația a fost preluată și de alte medii on-line”.

Bineînțeles că informațiile au fost preluate pentru că era evidentă legătura dintre numirea pe funcția de director al SUUB și relația intimă cu Oprescu. Însăși Adriana Nica recunoaște că se sfătuiește ca manager cu Oprescu și că scopul ei este să aducă spitalul la standardul din 1997 când manager era Sorin Oprescu. Da, ați citit bine, această directoare de spital vrea întoarcerea în timp cu 20 de ani. Citiți AICI. Credeți că un astfel de scop nu ar avea legătură cu sentimentele sale față de Sorin Oprescu? Avem standarde europene la care trebuie să aspirăm că spitalul nu e pe persoană fizică. Pentru atingerea acestor standarde europene pot fi accesate fonduri europene, pentru atingerea standardelor impuse de Oprescu în 1997, nu!

Nica are pe mână banii publici de la Spitalul Universitar de Urgență București, așa că interesul public e major și nu poate fi ignorată legătura sa intimă cu un inculpat pentru fapte de corupție din bani publici. Presa este și trebuie să fie cu ochii pe ei.

Articolul care a enervat-o cel mai tare pe Nica a fost „Judecătorii au decis că Spitalul Universitar de Urgență București concediază ilegal angajații și că e bun de plată”

E adevărat că ea a declarat deja presei că aspiră la standardele din 1998 dar judecătorii au aplicat standardele Codului Muncii din 2003 așa că, ghinion!

Acum însă, doar la un an de la interviul în care se mândrea cu relația, Nica nu mai vrea menționarea calității de iubită/amantă/parteneră de viață a lui Oprescu. Ce s-a schimbat între timp?
Interviul a fost acordat în 12 iulie 2017 și pe 18 iulie 2017, Nica a câștigat concursul de manager la care a participat singură. Deci nu poate fi acesta motivul pentru care brusc nu mai vrea să fie menționată ca iubita lui Oprescu. Singurul motiv care ne vine în cap este că maurul care și-a făcut datoria nu mai este maur și cei doi s-au despărțit.
Degeaba se victimizează Nica pentru că nimeni din presă nu a făcut niciodată legătura între activitatea sa profesională de medic specialist și relația cu Oprescu și nimeni nu i-a contestat acesteia activitatea de medic dar faptul că a fost pusă manager interimar de un ministru PSD, partid din care a făcut parte și iubitul său nu poate fi ignorat. Mai ales că PSD este un partid renumit pentru sinecurile acordate amanților/amantelor, copiilor și soților/soțiilor oamenilor politici. Dacă nu voia să fie făcută această legătură trebuia să întrebe când a fost anunțată că e numită interimar: de ce eu sunt singura propunere? Și atunci când jurnalista Cristina Stănciulescu a întrebat-o „Vă daţi seama că sună cel puţin ciudat ca singura propunere să fi fost femeia pe care Sorin Oprescu o iubeşte? Sună ciudat, recunoaşteţi?”, ea ar fi știut să dea un răspuns mulțumitor în loc de cel bâlbâit: „Da, nu ştiu dacă eu sunt în măsură să vă răspund la această întrebare.”
Așa că toate prevederile legale invocate de Nica în notificarea sa cu privire la viața ei privată pălesc în fața dreptului la liberă exprimare garantat de CEDO și de Constituția României, drept care lărgește limitele criticii admisibile la adresa funcționarilor publici, așa cum este managerul unui spital de stat. În plus, Curtea Europeană a Drepturilor Omului permite presei să preia informațiile „cuprinse într-un raport oficial redactat de către un funcţionar al statului în exercitarea atribuţiilor sale de control (adică DNA). În aceste condiţii, nu se poate impune presei să ignore concluziile unor acte oficiale ale statului şi să declanşeze investigaţii private.”(Cauza Bladet Tromsø şi Stensaas contra Norvegiei). S-a bucurat la banii murdari ai lui Oprescu, conform DNA, și la pilele lui prin care a fost numită interimar conform propriilor bâlbâieli? Nu ni se poate cere să ignorăm că e numită în spital „Vrăbi a lui Oprescu”!

Adică ei își împart funcțiile publice pe nepotisme, țara se prăbușește iar noi ar trebui să-i ignorăm? Dar dacă acum Nica e fosta iubită a lui Oprescu ne poate anunța asta printr-un alt interviu în care să ne spună că nu mai e așa mândră de relația cu Oprescu și să explice și de ce.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.