Acasă Actualitate Said Baaklini, omul lui SOV, cercetat din nou pentru o fraudă de...

Said Baaklini, omul lui SOV, cercetat din nou pentru o fraudă de 20 de milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Opt percheziții au avut  ieri  loc în București și Snagov, iar a noua la vila din Ștefănești a lui Baaklini, cercetat pentru complicitate la o fraudă de 80 de milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro), spun surse judiciare.
Perchezițiile DIICOT de ieri de la punctele de lucru ale firmei lui Said Baaklini sunt în cadrul investigației privind fraudarea societății Rodipet cu peste 35,5 milioane de euro. 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală efectuează un număr de nouă percheziții domiciliare la sediul și punctele de lucru ale SC Libarom Agri SRL și la locuința învinuitului Said Baaklini, în vederea ridicării mai multor documente financiare contabile și a altor mijloace materiale de probă utile în soluționarea cauzei.
Acțiunea de ieri este o continuare a documentării investigative realizate de către procurorii DIICOT în dosarul privind activitatea infracțională derulată prin intermediul SC Rodipet SA (actuală SC Network Press Concept SA) de către învinuiții Hassan Awdi etc.
La desfășurarea acțiunii au participat ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București și ai Jandarmeriei Române.

În 22 iunie 2010, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a început urmărirea penală față de nouă persoane care au fraudat cu 35,5 milioane de euro societatea Rodipet, firmă de difuzare de presă, după ce aceasta a fost privatizată.
Potrivit DIICOT, în toată perioada post-privatizare, respectiv ulterior încheierii contractului de privatizare 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitând de inexistența controlului post-privatizare, a controalelor vizând respectarea regulilor financiare, dar și de poziția dominantă în AGA, au desfășurat o politică de falimentare a societății concretizată în încheierea unor contracte de împrumut, consultanță, reprezentare, vânzare, prestări servicii, total defavorabile societății.
În această modalitate membrii grupului infracțional coordonați de învinuiții Hassan și Mehdi Awdi au procedat la cauzarea unui prejudiciu în sumă totală de 35,5 milioane euro.
Cei doi sunt acuzați că, prin intermediul mai multor firme, aproximativ 70 de societăți comerciale, au comis infracțiuni de delapidare, constituire de grup infracțional organizat și spălare de bani, prejudiciind statul român.
În cauză, în care cercetările au fost demarate în cursul anului 2009, s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile. Astfel, au fost indisponibilizate 25 de imobile și 156 de autovehicule și utilaje.
În 2009, fostul președinte al AVAS Mircea Ursache declara că Rodipet va reveni în proprietatea statului, din cauza neîndeplinirii prevederilor din contractul de privatizare de către cumpărător, firma Magnar Two, care a respins acuzațiile și a solicitat AVAS încheierea procesului de monitorizare.
Rodipet București a fost privatizată în anul 2003, când Magnar Two a preluat integral firma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.