Acasă Actualitate Salvamontistii au salvat 14 turisti blocati intr-o cabana din Muntii Rodnei

Salvamontistii au salvat 14 turisti blocati intr-o cabana din Muntii Rodnei

DISTRIBUIȚI

Doua echipe de salvamontisti bistriteni au salvat 14 turisti din Dej care ramasesera blocati la o cabana din Muntii Rodnei, a declarat, joi, primarul comunei Rodna, Alexandru Nascan.

Turistii, printre care se aflau si doi copii, au ajuns in Valea Vinului in data de 29 decembrie 2001, intentionand sa isi petreaca Revelionul acolo. In ultima zi a anului, ei au decis sa urce pe muntele Ineu, la Saua Curatel, la o cabana unde fusesera si anul trecut. Din cauza ninsorii abundente, ei nu s-au mai putut intoarce. Turistii care au ramas la Valea Vinului au anuntat Primaria Rodna, iar sapte salvamontisti au plecat, in prima zi a acestui an, spre Saua Curatel. Stratul de zapada in zona depasea trei metri grosime. Salvamontistii au cerut ajutoare de la Bistrita, cea de-a doua echipa indreptandu-se spre varf in jurul orei 4.30 a zilei de 2 ianuarie. Cele doua echipe de salvamontisti au reusit sa-i coboare pe turisti pana in Valea Vinului.

Primarul comunei Rodna, Alexandru Nascan, a declarat ca turistii au dat dovada de inconstienta pentru ca au urcat pe munte in conditiile in care ningea abundent. Autoritatilor le-a fost greu sa ii salveze pe turisti pentru ca drumurile spre Valea Vinului erau si ele blocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.