Home Actualitate Șanse „aproape zero” pentru Iohannis la președinția Consiliului European după ce a...

Șanse „aproape zero” pentru Iohannis la președinția Consiliului European după ce a numit România „un stat eșuat” sub șefia lui

DISTRIBUIŢI

Kelemen Hunor consideră „aproape zero” șansele lui Klaus Iohannis de a ajunge șeful Consiliului European. Într-un interviu pentru presa maghiară, Kelemen Hunor a numit șansa ca Klaus Iohannis să devină președintele Consiliului European „aproape zero”. Potrivit acestuia, scenariul a fost inventat în Partidul Național Liberal (PNL) în scopul declanțării unei dezbateri.

Kelemen Hunor a explicat că Partidul Popular European (PPE) va câștiga cele mai multe voturi la alegerile ce urmează și atunci va alege președinția Comisiei Europene și nu președinția Consiliului European, adică cea mai slabă poziție din sistemul instituțional european.

Kelemen Hunor a mai remarcat că Klaus Iohannis a numit recent România, pe care a prezidat-o, „un stat eșuat”. „Au auzit această frază în Europa. A acorda președinția Consiliului European unei persoane care face o astfel de declarație despre propriul mandat și propria țară este greu de împăcat în politica europeană”, a spus fostul vicepremier. Președintele UDMR a mai adăugat că numele lui Iohannis nu a fost menționat în presa internațională atunci când au speculat despre succesorul lui Michel.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.