Home Actualitate Șantajul Chirieac-Roșca la șeful ANI – Episodul 2: Terorizarea lui Macovei

Șantajul Chirieac-Roșca la șeful ANI – Episodul 2: Terorizarea lui Macovei

DISTRIBUIŢI

Scandalul afacerii de șantaj Chirieac-Roșca la șeful ANI e departe de a se încheia. Suntem, de fapt, doar la început. Ne ajută foarte mult și deontologii, și deontoloagele de servicii de la trusturile mogulilor Voiculescu-Vîntu, navetiste de pe centura presei, cu sau fără silicoane, și, în primul rånd, chiar „jurnalistul-Motorola“, îndepărtat ca o măsea stricată, rånd pe rånd, de la „Adevărul“, „Gåndul“, Pro TV și, acum, și de la TVR. Desigur, pentru „profesionalismul“ și „înalta sa moralitate“, demonstrate prin zecile de milioane de euro scurse în firmele sale administrate de două bunicuțe, dintre care una chiar mămica sa. Dar Chirieac are de unde să-și mai primească tainul: de la televiziunile „dracilor – Vîntu și Roșca“ plus Voiculescu, după cum singur recunoaște în noul dialog halucinant pe care îl prezentăm, în exclusivitate, în ziarul „Curentul“ de azi. Pentru că ediția de ieri a fost sabotată temporar printr-un atac cibernetic, avem rugămintea către ziariștii liberi online, ai blogurilor independente, să răspåndească și înregistrările de azi, pentru a distruge complet eșafodul dictaturii media a mogulilor. De altfel, ziarul „Curentul“, postul B1TV, blogării și sutele de mii de cititori și telespectatori revoltați au silit azi posturile mogulilor anti-Băsescu, Realitatea TV și Antena 3, să spargă Omerta, deși în stilul lor caracteristic, plin de dezinformare și manipulare perversă. Minciunile personajelor desprinse dintr-un film mafiot, care se recomandă „ziariști“, ne-au silit să amånăm pentru måine dezvăluirea legată de acuzația că Geoană fură banii de campanie ai PSD.
În episodul de azi al serialului „Clanul șantajiștilor“, vom demonstra cum intermediarul Afacerii Snagov, care a declarat ieri că „s-a nimerit întâmplător“ pe la masa de la restaurantul El Capitano de pe Snagov, este, de fapt, chiar artizan al pre-șantajului. „Nici măcar n-am știut ce s-a discutat la masă“, afirma ca o fată mare Bogdănel Chirieac, la emisiunea „Nașul“ de la postul B1 TV. Ei bine, noile dovezi pe care le prezentăm azi, în scris și audio, ne arată că, încă de la rularea mașinii spre Snagov, Chirieac a aruncat zarurile: „Pizda aceea i-a dat lui Roșca două chestii olografe“. Este vorba de o fostă secretară la ANI plasată – după cum s-a spus deja -, ca într-un scenariu de film mafiot, pe sub biroul șefului Agenției, Cătălin Macovei, pentru a… aduna hârtiile găsite pe jos. Și, deontologia întruchipată, „jurnalistul STS“, partener cu CTP și director de ONG, continuă: „Și că de data asta nu le-ar da, dar vrea și el ceva la schimb, și anume să avansezi cu dosarele lui Berceanu și Videanu“. Am trecut de problemele amantului Chirieac cu femeile, ca să nu mai fie deranjat de ele, și am prezentat, în șase extrase audio, cum deontologul de servicii, în manieră super-profesionistă, înainte și după șantaj, îl presează și terorizează psihologic pe Macovei, pentru a ceda la „schimbul de informații“, în „interesul public“, al „poporului“. Deși, cel care se recomandă drept prietenul folositor al amândurora, se scapă: „Că o să le publice sau o să-i șantajeze pe Videanu, Berceanu…“, ar fi treaba lui Roșca. Bun manipulator, în emisiunea de la B1Tv, Chirieac încearcă să-l influențeze pe Macovei, miorlăindu-se în direct: „Hai, spune, te-ai simțit șantajat, Cătăline?“. Răspunsul șefului ANI a fost fără echivoc, silind deontomogulul să bată imediat în retragere: „Da, am fost șantajat“. Organele în drept să-și facă datoria.

Fisiere audio:

 

Chirieac, artizanul pre-șantajului

Cătălin Macovei: Cum ești, Bogdane?
Bogdan Chirieac: Am avut și perioade mai bune…
CM: Așa e, na… Cu balamucul de rigoare… Tu ce faci?
BC: Bani.
CM: E bine dacă faci și niște bani. Înseamnă că faci și lucruri bune…
BC: Ai văzut tu vreodată presa să facă lucruri bune în țara asta?
CM: Dac-o spui tu, înseamnă că e chiar nasol.
BC: Am vorbit aseară cu el (Sorin Roșca Stănescu – n. red.) despre ce ar fi vorba și a zis că sunt două înscrisuri.
CM: Așa.
BC: Că pizda aceea s-a dus la el, da (e vorba de o dră secretară de la ANI – n. red.), deci două chestii olografe în pula mea.
CM: Da…

Dovada șantajului de presă

BC: Și că de data asta nu le-ar da, dar vrea și el ceva la schimb, și anume să avansezi cu dosarele lui Berceanu și Videanu.
CM: Aha. Dar despre ce înscrisuri e vorba?
BC: Acum o să aflăm că dac-aș ști… Că el aseară…
CM: Înțeleg că-s chestii oficiale, nu-s amoroase.
BC: Habar nu am!
CM: Dacă-s amoroase n-are decåt să le dea.
BC: Nici n-am vrut să insist, că era Ciuvică cu ochii pe noi.
CM: Aa, v-ați văzut „face to face“.
BC: Face to face, de ce? C-am fost aseară la emisiune cu el.
CM: De, frate, eu vreau să spună că nu mă mai uit la emisiuni, nu mai…
BC: Foarte bine faci.
CM: Îmi bag pula, m-am săturat.
BC: Foarte bine faci.
CM: Videanu și Berceanu… Are lumea boală pe Videanu și pe Berceanu.
BC: Așa e…
BC: Dar știi de ce are boală: că nu-mpart!
CM: Mănåncă singuri?
BC: Da.
CM: Nici asta nu e corect.
BC: Deci nu că fură, că de furat fură de rup.
CM: Băi, dar nu e corect.
BC: Dar nu-mpart nimic! Videanu i-a mai dat, Berceanu chiar mai puțin. I-au mai dat la campanie lui Băsescu, dar în rest nimic. Numai ei. Și au perfectă dreptate ăștia: „Băi, du-te în pula mea“. Povestea ăsta, Victoraș Ponta, în guvern, nici la DIP-ul nu era așa (Dan Ioan Popescu – n. red.), cåte chestii din alea nediscutate bagă Videanu. Știi că e ședință de guvern marțea asta…

După șantaj, se ling rănile

BC: Și ăștia-s prietenii tăi?
CM: Da.
BC: Mă rog.
CM: Da mă, dar asta e subțire. Mă gândesc.
BC: Trebuie mai multă grijă.
CM: Nu, ăla, creditorul e problema. Păi zicea că ce: să-i scriu eu! Doar n-am înnebunit? Asta e bluf! Îi dădea ăla… Păi îți dai seama că dacă îi dădea astea și-aș fi scris eu ceva, eraaaa…
(…)
CM: Să mă gåndesc pånă luni să văd care-i problema… Deci eu credeam că-i altceva, cine știe ce. Băi, dar mă crezi că acolo eu am fost pur și simplu martor; eu n-am avut, și ți-am zis după, ce circ, că ăla a făcut uråt. Bă, că să-mi dea ăla bani. Da mă, să-ți dea banii, dar nu veni la mine, că eu am fost martor la încheiere și mă duc oriunde și spun că i-ai dat bani că el zicea că „ce, dom’le, nu mai recunoști?“. Ba da, dom’le, recunosc că i-ai dat banii, dar eu n-am nicio treabă.
BC: Și ăsta de ce nu i-a dat banii.
CM: Că dracu să-l ia. Că n-a avut de unde.
BC: Dar pentru ce, ca să cumpere un pămånt, ceva?
CM: Bogdane, sincer să fiu, nu știu ce e. Ăștia aveau niște combinații cu terenuri între ei. Nu știu și mai bine că nu știu.

Fezandeala: „Ce caută președintele ANI cu traficanții de terenuri, în mafia imobiliară“

CM: Nu știu, e foarte delicată. Pånă la urmă, dacă e să scrie… Mă, omule, tu nu-nțelegi că acuma chiar n-am niciun interes să te mint pe tine: chiar nu am avut nicio treabă.
BC: Nu asta-i problema.
CM: Știu că nu asta-i problema, legal vorbind.
BC: Nu ai niciun fel de problemă în planul legalității. Problema este strict în planul imaginii în ceea ce te privește.
CM: Da
BC: Aia, în pula mea.
CM: Păi da,  poa’ să scrie, e escroc. A escrocat, pă pula mea.
BC: A escrocat, n-a escrocat…
CM: Bogdane, dar asta vreau să spun că e o chestie de când lucram în domeniul privat. Deci nu-i acuma. E din 2007. N-aveam nicio funcție publică.
BC: Mă gandesc că…
CM: Nici măcar garant, că dacă e s-o luăm pe… sunt martor mă, martor că s-a încheiat contractul.
BC: Deci dac-o spargem o spargem. S-o spargem măine.
CM: Păi cum s-o spargem måine?
BC: S-o dăm noi în presă. Necentrată pe tine.
CM: Mda, băi și m-am întålnit acum vreo două luni cu el. Ăla: „ce faci?“. „Bine, ăla nu mi-a dat banii“. „Și eu ce vrei să-ți fac?“. S-au auzit, s-au pula mea..
BC: Deci asta-i ticăloșie groasă, månca-ți-aș, să-i lase înscrisurile lui NAȘU’.
CM: Eu cred că nu i le-a dat lui. Cred că le-a dat prin cineva, printr-un intermediar.
BC: De unde știi tu. Cred că NAȘU’ cånd a dat în tine, s-a dus! Că așa se întåmplă. Dai într-unul, vine lumea singură. Nu că n-avea de unde să-l știe pe ăsta.
CM: Păi n-avea. E un avocat de doi lei. Corect! Și lumea atunci: uite, dom’le, că mai știu și eu. Știu cum e, se rostogolește treaba.
BC: Fiindcă să-ți spun o chestie. Dacă treaba cu gagica în planul opiniei publice n-a avut absolut nicio relevanță, ai și remarcat. Băi ce ticăloși. De asta-ți spun. Eu le gestionez în planul imaginii. Chestiunea cu banu’. Lumea-i mult mai atentă la bani.
CM: Știu decåt la gagici și la…
BC: Deci asta cu gagica îți garantez că nu ți-a scăzut cu nimic, ba dimpotrivă. Dar asta cu banii, ce caută președintele ANI, cu traficanții de terenuri, în mafia imobiliară.
CM: Bine, îți dai seama că poate ăștia nu-s nici mafioți, nu-s nimic. Ăla care a dat banii e avocat și celălalt e om obișnuit. Nu sunt. Dar poate s-o bage, s-o umfle, știi?
BC: Adică ce, tu îi bănuiești pe ăștia de bună-credință. Dacă era bună-credință nu puneau måna pe documentele astea. Despre ce vorbim.

„PSD o să iasă să spună că cerem schimbarea președintelui ANI“

BC: Aia, că ai pe cineva. Chiar dacă nu te acuză pe tine direct, te acuză că nu poți stăpåni instituția. Eu ți-o analizez exact așa cum e și chiar vreau să găsesc o soluție să te scot din căcatul ăsta. Pe de altă parte, dacă o dă el cum vrea el, e o chestie ultra-nasoală, din cauza asta mă gåndesc să o spargem noi. Fiindcă ăștia care e, pula mea, deci PSD, o să iasă să spună că cerem schimbarea președintelui ANI care e amestecat în mafia imobiliară.

Prelucrarea psihologică a șefului ANI

CM: Spune-i că vreau să mă gåndesc pånă luni. Vreau să-mi analizez și eu…
BC: Nu trebuie să-i spun nimic deocamdată.
CM: … șansele, să pun în balanță.
BC: Deci, dacă mă sună…
CM: Eu sunt un tip calculat. Îmi place să analizez.
BC: Pulică ăsta! Ticălosul care a dat, nu poți să-l contactezi?
CM: Ba da, o să vorbesc cu el. Îți dai seama că o să mă duc peste el!
BC: Dar ai o singură problemă. Tot ce-i spui îi spune lui Roșca.
CM: Cu cine, cu ăla care a dat banii.
BC: Da. Ăla te-a dat în gåt.
CM: Păi da, ăla m-a dat în gåt.
BC: Deci tot ce-i spui îi spune.
CM: Da. Și cred că nu o să-i convină lu’ ăsta, după aia, că el știe.
BC: Deci, opinia mea e că ăla e un ticălos sinistru cu care nu mai ai…
CM: Nici nu ar fi bine să-l contactez.
BC: Mai ales că orice-i spui o să spună „dom’le, a încercat să mă amenințe“.
CM: Și dăm în altele.
BC: Dăm în alte chestii, da.
CM: Pe de altă parte, să vorbesc cu ăla care a luat banii.
BC: Nu, tu nu mai ai ce să faci în cazul ăsta.
Vorbește la telefon.
BC: Opinia mea e că în niciun caz să-i contactezi pe cei doi. Deci singura ta chestie este că erai în domeniul privat și în cazul unui proces vei depune ca martor.
CM: Exact.
BC: Pentru că în acest moment orice vorbire cu aceștia…
CM: Nu poate decåt să înrăutățească situația.
BC: Deci dacă ăla care a dat banul… Bătråne, e asemenea calitate umană încåt a dat aceste hårtii cu tine lui Roșca. Despre ce vorbim?
CM: Îți dai seama că…
BC: Despre ce pula mea vorbim? Îți dai seama cu ce te confrunți acolo? Deci absolut e ceva înspăimîntător. Și asta-i la tine, bătråne: atacul.
CM: Pai da. Îți dai seama că îl doare în pulă pe ăla de la care a luat bani. Că ăla e un nimeni. Bun, și care să fie interesul lui ăla? O fi luat ceva bani?
BC: N-ai văzut ce i-o fi spus lui ăsta. Și alte chestii, și nu știu ce. S-o fi dus la Roșca că tu ai luat jumate din bani.
CM: Și i-am dat și scris.
BC: Aia cu scrisul a încercat el marea cu degetul să te sperie un pic, dar…
CM: Păi unde să le scriu. N-ai auzit: „te-oi fi îmbătat“. Stau prost cu băutura.
BC: A, mai poa’ să fie altceva. Mai poate fi o făcătură.
CM: E, asta ar fi nasol dacă e, dar…
BC: Dragul meu, se descoperă. Se descoperă că e o făcătură și pe cine mai interesează.
CM: Corect. Că vorba aia, scrie la calculator textul și semnătura mea, mare șmecherie, se scanează.
BC: Deci despre ce vorbim? Adică poate fi un set-up (înscenare, n.r.) complet. Iar în partea asta, pula mea. Asta-ți spun, că faptul că există semnătura ta pe aia de martor și de nu știu ce este suficient de…, și-i autentică. Este suficient pentru a cauționa și o eventuală declarație a ta, falsă.
Chirieac: „Are dreptate și Băsescu cu ticăloșia din presă“
CM: Prin care să fie grozăvii.
BC: Da, falsă!
CM: Păi ăsta-i adevărul. Ce vroiai să zic, că nu-i a mea?
BC: Bă, ce ticălos, să-mi bag pula în mă-sa, ce ticălos. Îți spun că are dreptate și Băsescu cu ticăloșia din presă. (Era o referire a lui Băsescu chiar la el, într-o emisiune de la TVR –
n. red.)
„Dracu’ Roșca și fra-su Vîntu“: „O să le publice sau o să-i șantajeze pe Videanu, Berceanu…“
BC: Știi cine îl poate bloca pe Roșca?
CM: Mm?
BC: Dar scapi de dracu, dai de fra-su: Vîntu!
CM: Și Vîntu o să vrea același lucru.
BC: Vezi? Pula mea! Ei nici de șantaj nu poți să-i acuzi. Nu ți-au cerut nimic. Ți-au cerut să-ți faci datoria.
CM: (Råde) Păi da, dar mi-a cerut să-i dau lui cum ar veni.
BC: Ca ziarist, să-i dai lui ca să publice, că neavånd raportul ăsta ți-a cerut să-i dai informații ca să le publice. Acum, ca să le publice sau să-i șantajeze pe Videanu, Berceanu…
CM: Asta nu mai știu.
BC: Dar oficial (oficial însemnånd la EL CAPITANO – n. red.) ți-a cerut ca să dai acte să le publice. Pentru „interesul public“, pentru „a salva țara“.
CM pufnește.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.