Acasă Actualitate Şapte medalii pentru echipele României la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa

Şapte medalii pentru echipele României la Olimpiada Internaţională de Geografie pentru Europa

DISTRIBUIȚI

Bilanţul participării loturilor olimpice de geografie (juniori şi seniori) la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa (EGeo) este de şapte medalii (patru medalii la juniori şi trei medalii la seniori).

În secţiunea rezervată juniorilor, s-au impus Andreea Şoie (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) & Vlad-Luca Orşa (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Constantin D. Loga” din Timişoara) – medalii de aur, Ianis Răzvan Costin Cojocaru (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Piteşti) – medalie de argint şi Tudor-Alexandru Minaev (clasa a X-a/Colegiul National „Gh. M. Murgoci” din Brăila) – medalie de bronz.

În competiţia seniorilor, Andrei Fedorenciuc (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi) a obţinut o medalie de aur, iar Svenja Alexia Papirowski (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) şi Andrei Ionescu (clasa a X-a Complexul Educaţional „Lauder-Reut” din Bucureşti) au intrat în posesia unor medalii de bronz. Din echipa de seniori a făcut parte şi Matei Mirea (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Loturile României au fost coordonate de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) şi Cristina Pârvu (Centrul Naţional de Evaluare si Examinare) şi Sebastian Florescu (ISJ Argeş).

Ediţia din acest an s-a desfăşurat online (24 – 30 iunie) şi a implicat participarea a 118 elevi din 11 ţări. Olimpicii români au susţinut pobele la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (vizualizarea unor imagini/hărţi, punerea în relaţie a unor elemente geografice, calcul şi aplicabilitate în spaţiul geografic) şi o probă multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.